(FOTO) Vicepremierul pentru reintegrare a vizitat comunele Cocieri, Molovata și Molovata Nouă

(FOTO) Vicepremierul pentru reintegrare a vizitat comunele Cocieri, Molovata și Molovata Nouă

Vicepremierul pentru reintegrare Oleg Serebrian împreună cu deputatul Roman Roșca, președintele Comisiei speciale de monitorizare și control parlamentar asupra realizării politicii de reintegrare a Republicii Moldova și cu reprezentanții Biroului politici de reintegrare au efectuat o vizită de lucru în comunele Cocieri, Molovata și Molovata Nouă din raionul Dubăsari.

În cadrul întrevederilor cu reprezentanții autorităților publice locale, din sfera educației, fermierii ce dețin terenuri agricole după traseul Rîbnița – Tiraspol, precum și cu cetățenii cu domiciliu în localitățile vizitate, au fost puse în discuție elemente ce vizează situația socială și economică, barierele artificiale în calea liberei circulații create de către așa-numitele structuri de forță din regiunea transnistreană.

Totodată, în cadrul vizitei vicepremierului Oleg Serebrian la Gimnaziul Roghi, una din cele opt școli cu predare în limba română din regiunea transnistreană, au fost aduse asigurări că problema bunei funcționări a instituției de învățământ este în vizorul permanent al autorităților constituționale de la Chișinău. La fel, s-a salutat și încurajat administrația instituției de învățământ întru continuarea eforturilor de creștere a numărului de copii în gimnaziu, în anul curent fiind cu circa 20% mai mulți copii în comparație cu anul de studii precedent, aceștia fiind inclusiv și din alte localități din perimetrul temporar necontrolat, precum s. Țîbuleuca și or. Dubăsari.

Vicepremierul Oleg Serebrian a atras atenția asupra beneficiilor aduse de integrarea europeană, programelor europene și naționale de dezvoltare, cu implementarea proiectelor cu impact major în Zona de Securitate, în special pe filiera dezvoltării infrastructurii locale.

Share