(FOTO) Spații de studii noi și renovate pentru studenții USMF „Nicolae Testemițanu”

(FOTO) Spații de studii noi și renovate pentru studenții USMF „Nicolae Testemițanu”

Noul an de studii a început la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” cu noi spații de studii renovate și dotate cu echipamente moderne, în cadrul cărora se va desfășura instruirea și activitatea științifică experimentală a viitorilor medici. Universitatea a reușit să îmbunătățească substanțial condițiile de lucru în laboratoare și a creat 2 centre – Centrul de Medicină moleculară și Centrul de Medicină personalizată.

„Am achiziționat aparataj foarte sofisticat care să ne permită să avansăm la un nivel mai înalt de educație și cercetare în medicină. Este important ca studenții, rezidenții, doctoranzii să facă și cercetare”, spune Emil Ceban, rectorul Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”.

Investițiile au fost posibile grație Proiectului „Învățământul Superior din Moldova”, implementat de Ministerul Educației și Cercetării și finanțat de Banca Mondială. În cadrul proiectului USMF „Nicolae Testemițanu” beneficiază de două granturi în valoare totală de 4 mln 150 mii de euro pentru modernizarea infrastructurii universitare și a programelor de studiu.

În total, în cadrul proiectul sunt alocate circa 25 mln euro pentru modernizarea a 7 universități și 6 colegii pedagogice din țară.

Share