(FOTO) Șefi ai misiunilor diplomatice – „în misiune specială în Găgăuzia”

(FOTO) Șefi ai misiunilor diplomatice – „în misiune specială în Găgăuzia”

Şefii misiunilor diplomatice, şefii ai organizaţiilor internaționale şi diplomați acreditați în Republica Moldova au particapat la culesul strugurilor. Evenimentul a avut loc pe o vie în apropierea mun. Comrat, unde se cultivă soiul de struguri de masă „Moldova”.

Diplomații au profitat de ocazie să participe personal la recoltare și au învățat subtilitățile prelucrării strugurilor și producției de vin de casă. Într-o atmosferă informală, oaspeților de rang înalt li s-a povestit despre tradițiile și traseul istoric al poporului găgăuz și au fost familiarizați cu bucătăria găgăuză și jocurile populare „kuran”, „piliccik”, „pekarjik”.

Guvernatorul autonomiei și-a exprimat recunoștința diplomaților pentru „interesul sincer și sprijinul poporului găgăuz și al tuturor locuitorilor Republicii Moldova”.

„Diversitatea culturilor și diversitatea paletei etnice a Moldovei este surprinzătoare prin bogăția sa. De-a lungul secolelor, relațiile dintre popoarele care trăiesc pe acest pământ s-au dezvoltat pe baza respectului reciproc, toleranței, flexibilității și solidarității. Avem tradiții diferite, dar suntem uniți în dorința noastră de a menține pace și securitate. Ne unește dorința de a trăi într-un stat democratic, legal, dezvoltat economic și orientat social. Apreciem foarte mult sprijinul partenerilor noştri externi în accelerarea ritmului de dezvoltare socio-economică a Republicii Moldova. Totodată şi atitudinea amabilă a Excelențelor Voastre față de țara noastră și suntem sincer bucuroși să împărtășim cu voi una dintre cele mai fericite zile din viață poporului nostru – timpul recoltei a strugurilor. Acesta este un moment special în care fiecare proprietar primește o remunerație pentru multe luni de muncă grea. Iar tradițiile și obiceiurile asociate cu recoltarea sunt pline de optimism vital, energie pozitivă și respect pentru munca la pământ”, a spus Irina Vlah.

Share