(FOTO) O serie de întrevederi și discuții despre integrarea europeană a avut Dorin Recean la Luxemburg

(FOTO) O serie de întrevederi și discuții despre integrarea europeană a avut Dorin Recean la Luxemburg

În cadrul vizitei delegației Republicii Moldova la Luxemburg, unde au început negocierile pentru aderarea Republicii Moldova la UE, Premierul Dorin Recean, a avut mai multe întrevederi, informează OFICIAL.

Parcursul european comun pe care îl urmează Republica Moldova și Ucraina a fost discutat de prim-ministrul Dorin Recean și viceprim-ministra pentru Integrare Europeană și Euro-Atlantică a Ucrainei, Olha Stefanishyna. În cadrul discuției, oficialii au punctat realizările înregistrate de ambele țări în procesul de integrare europeană, de ajustare a cadrelor legislative naționale la cel european și de implementare a agendelor de reforme.

De asemenea, Premierul a discutat cu Alteţa sa Regală Henri, Marele Duce de Luxemburg. Șeful Executivului de la Chișinău a remarcat că Luxemburgul servește drept exemplu de prosperare pentru Republica Moldova și a accentuat dorința de a aprofunda relațiile bilaterale în mai multe domenii, precum și de a valorifica oportunitățile oferite de țara noastră. Interlocutorii au mai discutat despre sprijinul oferit Ucrainei și beneficiile proiectelor umanitare implementate în regiune.

Despre beneficiile extinderii Uniunii Europene și pașii pe care-i urmează țara noastră în acest proces au vorbit prim-ministrul Dorin Recean și Olivér Várhelyi, Comisarul european pentru vecinătate și extindere. Discuțiile s-au axat pe aspecte de securitate regională și consolidarea cooperării în acest domeniu, combaterea dezinformării și a amenințărilor hibride și etapele pe care țara noastră le urmează în procesul de aderare la Uniunea Europeană.

Premierul Dorin Recean a avut o întrevedere și cu omologul său luxemburghez, Luc Frieden. Oficialii au discutat despre organizarea, în acest an, a unui forum de afaceri moldo-luxemburghez, modalitățile de sporire a cooperării bilaterale și reformele implementate de țara noastră, în procesul de integrare europeană.

Share