(FOTO) Natalia Gavrilița a avut mai multe întrevederi în Germania

(FOTO) Natalia Gavrilița a avut mai multe întrevederi în Germania

Prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, a participat la ședința închisă a Grupului parlamentar al Uniunii Creștin-Sociale din Bundestagul german, informează OFICIAL.

Natalia Gavrilița a ținut un discurs în fața parlamentarilor germani. În discursul său în fața parlamentarilor germani, șefa Executivului de la Chișinău a vorbit despre provocările cu care se confruntă Republica Moldova de la începutul războiului împotriva Ucrainei, dar și despre acțiunile Guvernului îndreptate spre un viitor european, democratic și prosper.

De asemenea, Premierul a discutat cu Președintele Parlamentului European, Roberta Metsola. Parlamentul European va susține în continuare Republica Moldova în procesul de preaderare la Uniunea Europeană. Oficialii au discutat pașii ce urmează a fi întreprinși de țara noastră pentru implementarea celor 9 acțiuni recomandate de Comisia Europeană și prioritățile dialogului moldo-comunitar pentru perioadă următoare.

Natalia Gavrilița a avut o întrevedere bilaterală cu liderul grupului PPE din Parlamentul European, Președinte al Partidului Popular European, eurodeputatul Manfred Weber. Șefa Executivului de la Chișinău a mulțumit oficialului german pentru sprijinul acordat Republicii Moldova în procesul de obținere a statutului de țară candidată la aderarea la UE și a subliniat progresul, înregistrat de Guvern, în angajamentul de îndeplinire a celor 9 condiționalități în vederea deschiderii negocierilor de aderare.

Perspectivele de intensificare a colaborării dintre Republica Moldova și Landul federal Hessen au fost discutate la întrevederea prim-ministrei Natalia Gavrilița cu premierul Hessen, Boris Rhein. Oficialii s-au referit la importanța dezvoltării relațiilor bilaterale pe mai multe paliere în care interesele părților coincid, subliniind că în Landul Hessen sunt stabiliți mai mulți reprezentanți ai diasporei moldovenești.

Share