(FOTO) CEC a plantat „Aleea Democrației”

(FOTO) CEC a plantat „Aleea Democrației”

Conducerea și funcționari din cadrul CEC, împreună cu reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat în Republica Moldova și parteneri de dezvoltare ai instituției au participat la plantarea „Aleii Democrației”.

Evenimentul se încadrează în planul de acțiuni prilejuite de marcarea recentă a 25 de ani de activitate permanentă a CEC și s-a desfășurat la Gradina Botanica Nationala din Chisinau din Chișinău.

Președinta CEC, Angelica Caraman, a menționat că motto-ul acțiunii este „Împreună creștem Democrația!”, iar acest eveniment simbolizează diversitatea și incluziunea în alegeri, unitatea în acțiunile de consolidare a democrației în Republica Moldova. „Fiecare dintre noi, acolo unde muncește, pune umărul la consolidarea democrației, organizând condiții pentru alegeri libere și democratice. Iar această acțiune poartă un mesaj profund și reprezintă un îndemn de a sensibiliza cetățenii despre importanța participării în alegeri”, a adăugat Angelica Caraman.

Reprezentanta PNUD în Moldova, Dima Al-Khatib, a remarcat că inițiativa CEC se pliază pe eforturile de promovare a acțiunilor de înverzire a plaiului și combaterea schimbărilor climatice.

Directorul Grădinii Botanice, Ion Roșca, a salutat propunerea CEC de a planta 25 de arbori și a menționat că aceștia vor completa colecția de plante ale Grădinii Botanice, în acest fel, fiind monitorizat procesul de creștere și adaptare la condițiile din Republica Moldova.

Share