(FOTO) Andrei Năstase și Iana Stanțieru au discutat cu cetățenii moldoveni din Germania, Belgia, Franța și Spania

(FOTO) Andrei Năstase și Iana Stanțieru au discutat cu cetățenii moldoveni din Germania, Belgia, Franța și Spania

Andrei Năstase, liderul Platformei Demnitate și Adevăr (DA), cap de listă al formațiunii pentru Parlament, și Iana Stanțieru – candidatul Platformei la funcția de deputat, reprezentant al diasporei, de câteva zile, se află peste hotarele țării, unde au numeroase întâlniri cu cetățenii moldoveni stabiliți acolo, informează OFICIAL.

Candidații au avut, până acum, întrevederi cu diaspora din Germania, Belgia, Franța și Spania.

Andrei Năstase a oferit detalii după fiecare discuție:

„La Frankfurt diaspora noastră e informată, interesată de tot ce se întâmplă în Republica Moldova, care a fost și este pentru ei ACASĂ!”

„Am avut parte de o frumoasă întâlnire cu conaționalii noștri din Diaspora din Belgia, oameni dintr-o bucată cu mari speranțe pentru viitorul nostru al tuturor. Am vorbit despre angajamentele Platformei DA, dar şi despre importanţa implicării şi participării Diasporei în viaţa politică a Republicii Moldova. Cu toții am fost de acord că doar împreună vom putea readuce normalitatea în ţara în care să vrem să trăim – o Moldovă demnă, liberă şi prosperă.”

„Diaspora noastră de la Paris este cu adevărat minunată. Atâta interes pentru tot ce se întâmplă în Republica Moldova și dorință de a schimba lucrurile spre bine Acasă! Am discutat unele aspecte ale creării unor condiții prietenoase pentru cetățenii care își doresc să revină în țara lor și să investească aici. Am vorbit despre angajamentele Platformei DA privind lansarea programului Pare 1+2, care prevede că la fiecare leu investit în afaceri de cei din Diaspora statul să aloce 2 lei, precum și despre lansarea unui program special, finanțat din buget, pentru stimularea conaționalilor noștrii din Diaspora să mențină și să dezvolte cultura și tradițiile naționale acolo unde se află. Am discutat despre multe lucruri și știu sigur că Diaspora noastră va vota masiv la 11 iulie, pentru că are încredere în echipa faptelor bune, echipa Platformei DA.”

„Barcelona ne-a întâmpinat cu brațele deschise – diaspora noastră din Spania este atât de unită și de-a dreptul admirabilă! Oamenii au urmărit tot ce se întâmpla privind efortul Platformei DA și a altor entități politice, a societății în general, de a determina CEC să majoreze substanțial numărul de secții de votare pentru moldovenii din străinătate – ei doresc să voteze pentru a schimba lucrurile Acasă. Evident, vom continua să promovăm toate inițiativele de amendare a Codului Electoral începute de deputații Platformei DA în acest mandat și după alegeri – vom extinde la două, sau chiar trei zile, scrutinul electoral pentru diaspora și vom majora substanțial numărul buletinelor de vot pentru fiecare secție de votare.

Diaspora e în drept să voteze și nimeni nu-i poate pereclita acest drept constitutional!”

fra fra2 paris4

Cristina Gurez

Foto: Facebook.com

Share