Foști și actuali deputați din Parlamentul RM, în vizorul ANI. Detalii

Foști și actuali deputați din Parlamentul RM, în vizorul ANI. Detalii

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a stabilit că 6 ex-deputaţi şi 3 deputaţi din actualul Parlament al Republicii Moldova nu şi-au depus declaraţiile de avere şi interese personale, iar alţi 5 ex-deputaţi şi 2 deputaţi din actualul Parlament au depus declaraţiile de avere şi interese personale tardiv, informează OFICIAL.

Potrivit unui comunicat de presă, drept urmare, conform prevederilor legale, în privinţa ex-deputaţilor şi actualilor deputaţi care nu şi-au depus declaraţiile de avere şi interese personale sau au depus tardiv, ANI a demarat procedura de control al averii şi intereselor personale.

Totodată, în privinţa acestora, Autoritatea a iniţiat cauze contravenţionale, în conformitate cu art.3302 din Codul Contravenţional.

ANI precizează că subiecţii declarării vizaţi, urmează a fi notificaţi conform procedurii despre depunerea declaraţiei de avere şi interese personale, iniţierea procedurii de control și iniţierea cauzelor contravenţionale.

Verificările respective au fost efectuate în baza Dispoziţiei Preşedintelui ANI din 21 mai 2019, care prevede controlul declaraţiilor de avere şi interese personale depuse de către subiecţii declarării pentru anul 2018 (deputaţi, miniştri, judecători, procurori, etc).

Cu mai multe detalii în privința rezultatelor înregistrate de ANI în acest sens, vom reveni după finalizarea verificărilor.

Cristina Gurez

Share