Fostă ministră a Sănătății: „Încet-încet intrăm în haos. Numărul de infectați noi cresc ca pe drojdii”

Fostă ministră a Sănătății: „Încet-încet intrăm în haos. Numărul de infectați noi cresc ca pe drojdii”

„Încet-încet intrăm în haos. Parcă nu ar fi nimic nou pentru noi, dar, totuși… Numărul de infectați noi cresc ca pe drojdii. Să trecem în revistă ultima săptămână: 522, 547, 588, 406, 350, 530 și 624. Un record nou de 3567 cazuri per săptămână”, comunică fosta ministră a Sănătății, Ala Nemerenco, informează OFICIAL.

„Din ei 95 vor deceda. Așa spun statisticele în RMd ( 2,7% decedează). Din doar cei depistați astăzi, 16 vor deceda. 16! Mame și tați, fiici și feciori, frați sau surori, bunicuțe și bunei. Pentru ei – statistici, doi în sus, șapte-n jos. Pentru noi – oameni dragi. Dacă am fi fost în rând cu alte țări, și făceau de exemplu boala primar astăzi 10 persoane, atunci șansa lor de a deceda era zero. Iar dacă în săptămână erau diagnosticate 50-60 persoane, se stingea maxim unul. Simțiți diferența?”, adaugă Nemerenco.

„Premierul nu întârzie să ne anunțe că ne așteaptă noi anti-recorduri și e foarte interesant de ce le numește anti-recorduri dacă până mai ieri toate erau recorduri și o mândrie pentru ei, cu care nu mai conteneau să se laude. Da, și ne mai anunță că locurile în spitale vor fi limitate. Și chiar că protocolul clinic a fost schimbat. De parcă cel care l-au utilizat, tare a mai ajutat…”, a conchis fosta ministră.

Mihaela Rotari

Share