Fost Premier: „Nimeni nu ne poate impune să ne vaccinăm. Nici măcar guvernarea…”

Fost Premier: „Nimeni nu ne poate impune să ne vaccinăm. Nici măcar guvernarea…”

„Nimeni nu ne poate impune să ne vaccinăm. Nici măcar guvernarea, care terorizează zi de zi pedagogii și întreaga societate. Totuși, trebuie să conștientizăm cu toții, că nu avem altă soluție și salvare de acest virus, decât să ne vaccinăm. Vaccinul nu oferă garanție sigură că nu ne vom infecta, dar reduce foarte semnificativ pericolul unor forme grave de boală (respectiv, decesului) , în cazul infectării cu COVID-19”. Declarațiile aparțin fostului Premier al Republicii Moldova, Ion Chicu, informează OFICIAL.

„Nu sunt medic și nu îndrăznesc să elaborez prea mult la acest capitol. Eu analizez doar cifrele și fac concluzii…”, comunică ex-premierul.

„Avem mai jos două grafice cu evoluția numărului de cazuri zilnice de infectare și de deces din cauza COVID-19 în Marea Britanie. Actualmente, gradul de vaccinare a populației cu 2 doze constituie în această țară circa 80%. Putem vedea corelația dintre numărul de infectări și de decese zilnice în perioadele când populația nu era vaccinată și acum, când cea mai mare parte este vaccinată. Dacă numărul cazurilor de infectare depășește iar 40 mii zilnic și se apropie de antirecordurile din iarnă, numărul deceselor zilnice rămâne aproape constant”, se arată în declarația lui Chicu.

240593150_403374434468736_3438648492348855083_n

În același timp, fostul Premierul a declarat săptămâna viitoare se va vaccina și el – „chiar dacă numărul de anticorpi pe care-l am încă e suficient de mare. Altfel, nu mă pot simți om liber…”, a conchis Ion Chicu.

Mihaela Rotari

Share