Fost lider de partid: Ne așteaptă un îndelungat și greu „război pozițional”

Fost lider de partid: Ne așteaptă un îndelungat și greu „război pozițional”

„Toată presiunea pusă astăzi pe ACUM de a crea, cică, un ne-bloc cu PSRM pentru eliminarea „situațională” a PD de la putere are un scop clar: de a așterne o poveste cât se poate de credibilă pentru adevărata alianță PD-PSRM, plămădită încă din 2016 (și mai devreme, dar din 2016 a devenit evidentă)”. Aceasta a comunicat fostul lider al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), în prezent – vicepreședinte al partidului, Viorel Cibotaru, în cadrul unei postări pe o rețea de socializare, informează OFICIAL.

„După refuzul repetat și categoric al ACUM-ului de a intra în această capcană, socialiștii vor da din mâini și vor spune electoratului său: ”vedeți, noi am fi gata să-l dăm PD-ul jos, dar altă soluție nu-i, Sandu și Năstase-s de vină! N-avem altă soluție pentru salvarea țării, ne unim cu PD””, a mai adăugat el.

În același timp, Cibotaru s-a referit la unele acțiuni ale Partidului Democrat. „Aștept o altă mișcare a PD-ului. Să propună, concret, ACUM-ului, un program hiper-european și arhi-reformator. Apropierea de NATO, aderarea la UE, programe de integrare și cooperare intensivă cu România, guvernul 50/50 (și postul de prim-ministru, of course!) Dar în acest program va fi o virgulă-două care vor anihila toată propunerea virtuală. Asta pentru a demotiva Occidentul: „vedeți cât de departe eram gata să mergem…” Iarăși Maia și Andrei vinovați”, a scris fostul lider de partid.

Totodată, el a oferit și alte detalii în acest sens. „Variante bune, însă, nu-s. Soluții miraculoase – nici atât. Cum și a anticipat mai multă lume, ne așteaptă un îndelungat și greu „război pozițional”, lupte „corp la corp” în parlament, în instituțiile publice, în teritoriu. Gata cu slogane, mai multă muncă istovitoare de analiză, monitorizare, observare, critică, demascare și deconspirare a puterii corupte în curs de re-instalare. Și greve, proteste, manifestații, orice tip de rezistență națională, dacă va fi nevoie, pentru instaurarea valorilor pe care le împărtășim și de care nu mai putem să ne dezicem”, a declarat Cibotaru.

Prin urmare, el a vorbit și despre unele acțiuni a altor partide, cât și a societății civile. „Ar fi bine ca și partidele politice de dreapta, pro-europene și pro-românești, pierdute în tranziție, să se regăsească și să se reclădească, să-și strângă rândurile și să se angajeze efectiv și solidar în această mișcare de rezistență, care nu trebuie să moară sau să se dezumfle. Societatea civilă (sectorul asociativ, experții independenți și afiliați corporativ, activiștii free-lancer, blogerii și blogerițe, mass media alternativă, preoții progresivi, beta-sindicaliști, profesorii și cercetătorii) trebuie să se re-inventeze, revigoreze, re-optimizeze, să fie mai dinamică și mai self-sustenabilă, mai ingenioasă și… mai optimistă, la urma urmei! Vă rog, dați-le pace noilor politicieni, trecuți la un nivel mai înalt, intrați într-o nouă horă să se manifeste plenar, să inventeze ceva nou, să ne uimească cu altceva. Nu-i mai sâcâiți și învățați ce să facă. Lasă să se descurce singuri! Iar noi îi vom ajuta să nu alunece și să nu se prăpădească în labirintele puterii…”, a conchis Cibotaru.

Mihaela Rotari

Share