Fost deputat: Vrem să înțelegem cu toții – ce pericol ne așteaptă în legătură cu securitatea energetică?

Fost deputat: Vrem să înțelegem cu toții – ce pericol ne așteaptă în legătură cu securitatea energetică?

„Ieri s-a convocat Consiliul Suprem de Securitate pe subiectul capacității de achitare a R. Moldova a gazelor naturale livrate de Gazprom în ultima lună. Precum știți, CSS se convoacă de urgență atunci când apare un anumit pericol ce ține de securitatea națională. De aceea, vrem să înțelegem cu toții – ce pericol ne așteaptă în legătură cu securitatea energetică?”. Declarația îi aparține membrului Platformei Demnitate și Adevăr(DA), Inga Grigoriu.

Inga Grigoriu a mai menționat că, „neavând nicio predictibilitate, ne va măcina în permanență gândul – rezistăm până luna viitoare?”

„În același timp, cum se simt agenții economici? Ei au o siguranță în această incertitudine deplină?

Anterior, Platforma DA a cerut prezentarea publică a contractului cu Gazprom. De asemenea, expertiza CNA la proiectul Guvernului a recomandat acestuia să facă public contractul pentru a evita orice suspiciuni, fapt ce a constatat și expunerile noastre.

De altfel, conchidem că transparența promisă în campania electorală din astă vară a devenit o simplă nălucă și nu ne rămâne decât să constatăm că suntem, fiecare contribuabil al acestui stat, pe cont propriu”, a scris politiciana pe pagina sa de Facebook.

Doina Buruiană

Share