Fost deputat: Primarii trebuie să fie independenți în decizii și să aibă resursele necesare pentru a dezvolta comunitățile lor

Fost deputat: Primarii trebuie să fie independenți în decizii și să aibă resursele necesare pentru a dezvolta comunitățile lor

Ex-deputata Inga Grigoriu spune că ea și echipa din care face parte văd dezvoltarea localităților noastre și autonomia locală într-un mod diferit, decât actuala guvernare, informează OFICIAL.

“Credem că primarii trebuie să fie independenți în decizii și să aibă resursele necesare pentru a dezvolta comunitățile lor, fără a fi la cheremul guvernării centrale. De aceea, am propus un proiect de lege privind impozitul pe venit al persoanelor juridice, care va oferi primarilor resursele financiare necesare pentru a investi în proiecte locale, fără a depinde de cei care dețin puterea.

Un exemplu concret al abordării noastre este proiectul din perioada în care eram deputat, care a adus în localitățile noastre circa trei miliarde de lei. Acești bani au fost investiți direct în comunitățile noastre, în proiecte care au avut un impact real asupra vieții cetățenilor”, a spus ea.

Politiciana a mai menționat în context: “Oameni normali ai Moldovei, întrebați-i pe primari despre efectele acestui proiect destinat tuturor localităților pe principiul echității. Comparați-l cu cel al doamnei guvernări, făcut doar pentru aleșii guvernării pe criterii politice.

Acesta este modul în care credem că trebuie să fie dezvoltate localitățile: prin investiții reale, transparente și directe”.

“Pe de altă parte, Maia Sandu s-a lăudat recent cu “Satul European,” prezentat ca fiind cel mai mare și ambițios proiect național al său.

Din păcate, acest proiect nu este decât o altă promisiune falsă, menită să controleze primarii și să îi atragă în partidul său.

Este un proiect politic, finanțat din banii cetățenilor Republicii Moldova, dar prezentat ca o realizare a guvernării.

Pentru a înțelege cât de mare este înșelătoria, imaginați-vă că vă reparați drumul, iluminați strada și construiți rețelele de apă și canalizare din banii propriei familii. Cereți ajutor tehnic de la primărie. Și, la final, vine Maia Sandu să se laude că toate aceste realizări sunt datorită ei. O imagine falsă, care ignoră efortul real al cetățenilor și al primarilor”, a mai spus fosta deputata.

Inga Grigoriu a concluzionat că, deși Maia Sandu se laudă cu investiții de peste un miliard de lei în proiecte locale prin “Satul European,” realitatea este că aceste investiții nu sunt decât o formă de centralizare excesivă, amintind de perioada regimului URSS. Este nevoie de mai mult decât propagandă și promisiuni goale.

Share