Fost deputat: Nici unul din candidații care au ajuns în turul II nu au idee despre ceea cu ce trebuie să se ocupe în fruntea administrației din Comrat

Fost deputat: Nici unul din candidații care au ajuns în turul II nu au idee despre ceea cu ce trebuie să se ocupe în fruntea administrației din Comrat

Fostul deputat și lider al Partidului Democrat din Moldova, Dumitru Diacov, spune că a discutat în perioada campaniei electorale cu mulți cunoscuți din Găgăuzia și este convins că nici unul din candidații care au ajuns în turul II nu au idee despre ceea cu ce trebuie să se ocupe în fruntea administrației din Comrat, informează OFICIAL.

Diacov spune că oricare nu ar fi alegerea finală, la nimic bun nu poate sa se aștepte nici Comratul, și nici Chișinăul.

Diacov spune că a fost un candidat care are competența și experiența necesară, și care avea capacitatea să schimbe lucrurile spre bine și în Găgăuzia, și în relațiile Chișinău-Comrat.

„Este vorba de D.Croitor. Pe timpul cand el a fost Bașcan, noi /Chișinăul/ nu am avut, practic, nici un fel de probleme in relațiile cu administrația de acolo. Ultimii 20 de ani, dl Croitor, a lucrat in diferite structuri internaționale, iar ultimii ani – Ambasador in Turcia. Sigur, pentru un viitor stabil, pentru o cooperare constructiva a Găgăuziei cu Chișinaul, dar și cu Rusia, Romania, Turcia candidatura lui Croitor era cea mai potrivită.

Nu numai alegătorii din Gagauzia sunt vinovați că nu au ales un candidat care putea schimba lucrurile spre bine in regiune! Găgăuzii din Chisinău, intelectualitatea locală, incăpăținarea unor candidați, care, era clar ca nu aveau șanse, – toți poartă răspunderea pentru ceea cum va fi guvernată autonomia găgăuză in anii viitori. Din păcate, trebuie să spun ca și forțele politice de orientare democratică, dar și administrația centrală, cu desăvârșire, s-au autoizolat in această perioadă de Găgăuzia.

Inexistența unui dialog constructiv intre Chisinau și Comrat a și contribuit, in mare măsură, la acest rezultat al alegerilor. Și a creat premize ca și pe viitor aceste probleme să se complice și mai mult!”, spune Diacov.

Share