Fost deputat, despre lichidarea UASM: De ce tace Ministerul Agriculturii?

Fost deputat, despre lichidarea UASM: De ce tace Ministerul Agriculturii?

Fostul deputat, Alexandru Slusari, a crezut că ideea cu lichidarea Universității Agrare a fost o „tentativă neinspirată de a încerca marea cu degetul în cadrul unei strategii ordinare a unui ONG”, informează OFICIAL. 

El punctează că nu poate dispărea în Republica Moldova Universitatea Agrară.

„Dar din căte observ, gluma se îngroașă. Înțeleg că cineva vrea să forțeze nota cu absorbția celei mai vechi instituției de învățământ superior și în căteva zile să realizeze aceast proiect absurd.

Nici nu vreau să întru în discuții tehnici și să repet cifre elocvente despre rolul sectorului agroindustrial în economia țării și viața satelor. Nu poate în Republica Moldova să dispare UNIVERSITATEA AGRARĂ ! Nu poate și PUNCTUM !

În rest, putem discuta celelalte aspecte, legate de modernizarea procesului de învățământ, majorarea finanțării, devenirea instituției mai practice și mai aproape de necesitățile fermierilor, politica de cadre, absorbția de către Universitatea altor instituții de învățământ, transformarea Universității Agrare în Universitatea Agroindustrială ect”, spune Slusari.

El a îndemnat guvernarea să oprească această reformă.

„Domnii lichidatori, opriță-vă acum. Cunosc dispoziția agricultorilor și în general absolvenților Universității Agrare. Ei sunt gata prin proteste să apere alma mater. Nu înțeleg cine sunt autorii acestei idei periculoase și iraționale, dar ei imping guvernarea pe pista greșită cu costuri enorme politice”, mai spune Slusari.

El a cerut poziția publică a Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare pe acest subiect.

„Nu poate fi explicată tăcerea fondatorului Universității. Din căte cunosc, conducera ministerului a aflat din presă despre planul lichidării Universității Agrare, ceea ce denotă încă odată atitudinea neglijentă față de ramura strategică”, a punctat fostul deputat.

Share