„Forța Diasporei”, despre conflictele între instituțiile de stat: Revizuiţi-vă comportamentul!

„Forța Diasporei”, despre conflictele între instituțiile de stat: Revizuiţi-vă comportamentul!

Partidul Politic „Forţa Diasporei”, într-o declarație, îşi exprimă îngrijorarea față de situaţia tensionată din mai multe instituţii de drept din Republica Moldova.

„În ultima perioadă am tot asistat la un conflict deschis între Centrul Naţional Anticorupţie şi Procuratura Anticorupţie, la schimburi de replici dure între parlamentari şi Procuratura Anticorupţie, la grave acuzaţii şi critici în adresa sistemului de pre-vetting, la anulări de către Curtea Supremă de Justiţie a unor decizii ale Comisiei pre-vetting, la critici dure ale premierului Dorin Recean în adresa magistraţilor, la acuzaţii ale Uniunii Avocaţilor în adresa şefei Procuraturii Anticorupţie, Veronica Dragalin.

E un haos total care dezorientează societatea şi scade şi mai mult încrederea cetăţenilor în organele de drept. Se creează impresia că politicienii, magistraţii, precum și alţi exponenţi ai sistemului de drept pur şi simplu nu conştientizează gravitatea acţiunilor lor. Cu cât mai mult ei avansează în acest război deschis, cu atât creşte probabilitatea creării unui colaps al sistemului organelor de drept” – a constatat formațiunea.

În context, Partidul Politic„Forţa Diasporei” a venit cu „un apel public către toţi cei antrenaţi în măcelul care vizează organele de drept:

Opriţi-vă cât încă nu e târziu!

Revizuiţi-vă comportamentul cât încă se mai poate de schimbat ceva.

Nu vă lăsaţi dominaţi de interese înguste sau de emoţii. E vorba de un sistem de importanţă vitală pentru stat, pentru cetăţeni!”.

Echipa Partidului Politic „Forţa Diasporei” s-a mai declarat convinsă că o soluţie rezonabilă în situaţia în care s-a ajuns este cât se poate de posibilă.

„Toţi cei antrenaţi în acest măcel public trebuie doar să studieze atent ce spune legislaţia în vigoare şi să acţioneze în consecinţă.

Legea este cât se poate de clară şi prevede tot ce poate face un parlamentar, un magistrat, un exponent al structurilor de drept sau al puterii executive. Nu trebuie de inventat nimic – trebuie doar de respectat normele legale. Or, este total inadmisibil ca principiul separării puterilor în stat, dar şi alte prevederi legale să fie călcate în picioare, aşa cum vedem că se întâmplă în fiecare zi”, a conchis partidul.

Share