Flasmob organizat de PAS: Noi plătim acum tarife mult mai mari, decât ar trebui să le achităm

Flasmob organizat de PAS: Noi plătim acum tarife mult mai mari, decât ar trebui să le achităm

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a organizat un flashmob cu titlul  „Cerem reducerea imediată a tarifului la gazele naturale”, informează Oficial.

Vice-președintele Partidului Acțiune și Solidaritate, Mihai Păpușoi, a vorbit despre scopul evenimentului.

„Motivul pentru care ne-am adunat astăzi este să protestăm împotriva faptului că Agenția Națională pentru Reglementarea în Energetică nu-și face treaba, or toți cetățenii cunosc că prețurile de achiziții pentru gazele naturale cumpărate din Rusia, în ultimii 2 ani au scăzut cu aproape 1/3, pe când tariful pe care îl plătesc consumatorii finali nu a scăzut. Întrebarea este unde se duc acești bani? Ce face statul cu acești bani? Noi cerem ca ANRE-ul să coboare tarifele pentru consumatorii finali, odată cu reducerea prețului de achiziție. După unele calcule, în ultimul 1 an jumate, s-au strâns peste 1 miliard jumate de lei, deci noi am achitat în avans. Ce se face cu acești bani și când vor fi coborâte tarifele? Există foarte multe speculații că PD-ul ar încerca să-și facă campanie electorală pe spinarea cetățenilor: noi plătim acum tarife mult mai mari decât ar trebui să le achităm, pentru ca în ajunul campaniei electorale, PD-ul să reducă generos prețurile, astfel făcându-și publicitate”, a menționat el.

Secretarul general al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Igor Grosu, a comunicat mai multe date cu privire la analiza unui grup de experți în domeniu.

„Un grup de experți în energetică, zilele astea, ne-a spus foarte clar și explicit cum se formează prețul la gaz. Dacă prețul de achiziție la moment pentru 1 mie de metri cubi este de 6600 de lei, noi cu dvs. plătim undeva cu 30% mai mult decât ar trebui, astfel la 1000 de metri cubi, noi dăm mai mult cu 1800 de lei”, a declarat Grosu.

Evenimentul a avut loc în fața sediului Agenţiei Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE).

sursa foto: privesc.eu

Mihaela Conovali 

Share