Flashmob la MAI, organizat de Partidul „ȘOR” și PCRM: Jos păpușile din paie de la guvernare!

Flashmob la MAI, organizat de Partidul „ȘOR” și PCRM: Jos păpușile din paie de la guvernare!

Deputați, membri și simpatizanți ai Partidului „ȘOR” și ai Partidului Comuniștilor din Republica Moldova au organizat un flashmob comun în fața Ministerului Afacerilor Interne. Participanții la flashmob au adus mai multe baloturi de paie, iar unul dintre acestea i l-au oferit drept cadou ministrului Ana Revenco. Și asta drept răspuns la decizia poliției de „a aresta” baloturile de paie din care urma să fie improvizată o scenă pentru protestul din 19 iunie, din Piața Marii Adunări Naționale.

Jos păpușile din paie de la guvernare! Nu mai umblați cu paiele în cap! PAS, pleava societății! Acestea sunt doar câteva dintre lozincile care au fost scandate în fața MAI, de către participanții la flashmob, nemulțumiți de atitudinea și comportamentul polițiștilor de care au dat dovadă la protestul din 19 iunie. Atunci, reprezentanții forțelor de ordine, inclusiv polițiștii, au comis mai multe ilegalități, abuzuri și presiuni pentru a împiedica lumea să participe la manifestație. De asemenea, poliția a refuzat instalarea unei scene și a echipamentului de sonorizare, chiar dacă a existat autorizație și toate actele în regulă. În context, deputatul Marina Tauber a spus că vor fi depuse plângeri pe numele polițiștilor care au încălcat legea.

„Din păcate, poliția nu lucrează pentru cetățeni, dar este nevoită să execute ordine ale ministrului de Interne. Peste 40 de mii de cetățeni au participat, în 19 iunie, la un protest pentru o viață nouă. Am încercat să organizăm această manifestație așa cum se cuvine, să avem o scenă, echipamente care să asigure sunetul pentru a fi auzite mesajele noastre, dar poliția ne-au pus bețe în roate. Oamenii au fost împiedicați să participe la manifestație. Asta deși polițiștii trebuie să fie în slujba cetățeanului. Așadar, cerem demisia ministrului Revenco și a polițiștilor care au comis abuzuri și au respectat ordine ilegale. Vom depune plângeri la Procuratura Generală pe numele celor care se fac vinovați. Le cerem scuze polițiștilor onești, care se străduiesc să-și facă treaba conform legii. La protestul din 19 iunie, peste 40 de mii de oameni au ieșit în stradă, data viitoare vor fi și mai mulți”, a dat asigurări Marina Tauber.

„Oare de cât timp mai au nevoie actualii guvernanți să înțeleagă că societatea nu mai poate trăi așa cum conduc ei această țară? La flashmobul de astăzi, vrem să atragem atenția asupra faptului că polițiștii le-au încălcat dreptul oamenilor la libera exprimare și pentru aceasta ei trebuie să-și dea demisia”, a menționat deputatul PCRM, Veaceslav Nigai.

„Actuala guvernare trebuie să înțeleagă că nu trebuie să fii împotriva poporului. La noi, la moldoveni, mămăliga greu explodează, dar vă asigur că paiele se vor aprinde repede în capul celor de la guvernare, drept răspuns la bătaia de joc la adresa cetățenilor. Jos păpușile din paie de la guvernare! PAS, pleava societății! Pe 19 iunie, MAI s-a speriat de baloturile de paie cu care am vrut să improvizăm o scenă, le-au „arestat”, le-a verificat de bombe și alt armament. Să le fie rușine, iar noi să continuăm să ne apărăm drepturile! Astăzi, suntem conduși de o guvernare incompetentă. În fruntea țării se află prostia și noi trebuie să o înlăturăm. Îi facem un cadou ministrului de Interne, îi oferim un balot de paie, cu următorul mesaj: Guvernarea de paie a făcut-o de oaie!”, a declarat președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu.

Participanții la protest și-au exprimat nemulțumirea și față de mobilizarea fără precedent a polițiștilor, care i-au apărat pe gay și lesbiene, la marșul neautorizat organizat în centrul capitalei.

„Cel puțin peste patru milioane de lei s-au cheltuit din bugetul de stat pentru protejarea reprezentanților LGBT. Asta în timp ce oamenii care au vrut să protesteze pașnic, în PMAN, față de politicile ineficiente ale guvernării au fost împiedicați prin diverse metode de reprezentanții instituțiilor de forță. Această guvernare nu merită să ne reprezinte. Jos PAS!”, a accentuat deputatul PCRM, Diana Caraman.

„Nebunilor, unde ne duceți? Am fost și eu duminică în PMAN și am rămas stupefiată de ceea ce fac bandiții și hoții conduși de Ana Revenco. Mizerabililor, de ce transformați PMAN în bordelul LGBT-iștilor?! Ana Revenco, ai venit de pe de stradă, du-te înapoi în stradă, lasă oamenii, tinerii de la MAI să lucreze cum știu ei mai bine”, a spus o pensionară, participantă la manifestație.

„Jos conducerea MAI, jos toți cei care sunt influențați de politicieni! Respect față de cei care își fac treaba conform legii și care, din păcate, nu sunt plătiți cum se cuvine ”, a adăugat deputatul PCRM, Valeriu Muduc.

Potrivit consilierului municipal al Partidului „ȘOR”, Serghei Burgudji, manifestațiile stradale vor continua.

„Am cerut explicații la ședința Consiliului municipal Chișinău în legătură cu mobilizarea fără precedent a polițiștilor pentru a-i proteja pe gay și lesbiene, care au participat la un marș neautorizat, în timp ce nouă nu ne-au dat voie să instalăm o scenă pentru a organiza protestul din 19 iunie. Ei însă continuă să-i apere pe gay și lesbiene. Demisia, Revenco! Lupta noastră cu toate ilegalitățile va continua. Nu ne este frică, poporul se ridică!”, a menționat Serghei Burgudji.

Deputații Partidului „ȘOR” și cei ai PCRM au solicitat, la ședința Parlamentului de joi, audierea ministrului de Interne, dar și a prim-ministrului Natalia Gavrilița în privința comportamentului abuziv al polițiștilor față de cetățeni. Majoritatea parlamentară a PAS a respins, însă, propunerea deputaților din opoziție.

Share