Flashmob în fața Parlamentului: Dacă au fost legitime alegerile, după cum au spus toți din UE, de ce nu s-au validat?

Flashmob în fața Parlamentului: Dacă au fost legitime alegerile, după cum au spus toți din UE, de ce nu s-au validat?

Mișcarea de Rezistență Națională „ACUM”, a organizat un flashmob, în fața Parlamentului Republicii Moldova, pentru a cere deputaților să îndeplinească cele 3 revendicări din Rezoluția adoptată la 1 iulie 2018 în cadrul unei acțiuni de protest, informează Oficial.

Un reprezentant al Mișcării de Rezistență Națională „ACUM”, a vorbit mai multe detalii despre scopul manifestației.

„Dacă a fost legitim, după cum au spus toți din Uniunea Europeană, că nu s-au făcut nici un fel de încălcări, de ce nu s-au validat alegerile? Noi cerem ca ei să se dea jos și să vorbească cu lumea, să anuleze votul mixt, dar și să valideze alegerile locale”, a menționat manifestantul.

Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, ieșit în fața manifestanților, a comunicat că el „nu a votat acest vot mixt”, care se află în revendicarea mișcării protestatare.

„Partidul Platforma DA vrea puterea doar pentru a se răzbuna, iar săraca lume, de aici, crede că acesta este adevărul. Eu nu am votat acest vot mixt. Iată dovada că la noi cetățenii sunt dezamăgiți și manipulați”, a precizat Ghimpu.

O participantă la flashmob, prin urmare, a vorbit și ea despre manifestația din fața Parlamentului.

„Sunt aici ca să anulam votul mixt, la fel vrem ca primarul, care a fost votat legal, să fie investit în funcție”, a precizat ea.

În același timp, în fața manifestanților a ieșit un grup de parlamentari din partea Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM).

Liderul fracţiunii parlamentare PLDM, Tudor Deliu, s-a referit la acțiunile de astăzi ce vor fi întreprinse în Parlament.

„Vrem să vă aducem la cunoștință că, PLDM a fost și este alături de dumneavoastră. În această ședință, care se va începe la ora 10, PLDM va veni cu o solicitare de a fi introdusă în ordinea de zi o declarație a Parlamentului cu privire la încălcarea dreptului omului, în contextul invalidării alegerilor locale din municipiul Chișinău. La fel, vom solicita să fie inclusă în ordinea de zi și să fie supusă votului. Prin urmare, vom ieși la tribuna Parlamentului și vom prezenta această declarație”, a conchis Deliu.

De menționat că, rezoluția adoptată la protestul din 1 iulie constă în: confirmarea legalităţii alegerilor locale noi pentru primăria Chişinău şi validarea mandatului de primar general al Chişinăului al lui Andrei Năstase, anularea sistemului electoral mixt şi revenirea la sistemul electoral proporţional, dar și demiterea şi tragerea la răspundere a judecătorilor care au participat la pronunţarea deciziilor neconstituţionale şi ilegale ce au condus la invalidarea mandatului primarului ales al Chişinăului Andrei Năstase.

Mihaela Conovali

Share