Filip, la un an de la semnarea programului cu FMI: E important să avem o opinie obiectivă

Filip, la un an de la semnarea programului cu FMI: E important să avem o opinie obiectivă

„Astăzi de împlinește un an de când R. Moldova a semnat programul cu Fondul Monetar Internațional (FMI)”. Declarația a fost făcută de către Premierul Pavel Filip în cadrul unui briefing de presă cu șeful echipei de experți ai Fondului Monetar Internațional (FMI), Ben Kelmanson, transmite Oficial.

Pavel Filip a menționat că programul cu FMI e mai mult decât un suport și împrumut, dar este un certificat de încredere pentru Moldova și cetățenii ei.

„Pentru Guvern e important să avem o opinie obiectivă asupra eforturilor depuse. Trecem printr-o perioadă destul de solicitantă și ne concentrăm pe priorități pentru a face față provocărilor.

  1. Moldova a beneficiat de o stabilitate economică și politică. Politica bugetar-fiscală respectă angajamentele din program, iar bugetul rectificat pentru 2017 și cel stabilit pentru 2018 permit investiții publice și cheltuieli mai mari.

Vom putea beneficia de sprijin suplimentar de circa 22 milioane dolari, pentru a accelera creșterea economică și a reduce sărăcia”, a spus Pavel Filip.

Doina Secrieru

Share