Filip: „Colegii care au plecat nu au încăput pe această bază reformată a PDM”

Filip: „Colegii care au plecat nu au încăput pe această bază reformată a PDM”

Partidul Democrat din Moldova (PDM) a venit, astăzi, cu o reacție la acuzațiile aduse de grupul parlamentar „Pro Moldova” privind intimidările la adresa lor și a susținătorilor lor, informează OFICIAL.

În cadrul unui briefing de presă, liderul PDM, Pavel Filip a catalogat aceste acuzații în categoria – „minciuni grosolane”.

„Eu nu am fost în Rezina, colegii nu au fost și, din câte cunosc, nimeni din fracțiune până astăzi nu a avut vreo deplasare în Rezina. La noi această modă de a te arăta intimidat și de a te victimiza place oamenilor. Nimeni nu are nevoie de acești colegi. Cei care au plecat – să aibă un drum bun, pentru că de la aceasta PDM doar a avut de câștigat. Acestea nu sunt altceva decât primele consecințe ale reformelor care au loc în interiorul PDM. Reformarea partidului nu este excluderea unui om sau a altuia din partid, reformarea înseamnă schimbarea bazei pe care se ține acest partid. Cei care nu încap pe această bază evident că pică. Colegii care au plecat nu au încăput pe această bază reformată a PDM. Ea conține multă democrație internă. De ce au plecat exact după Consiliul Politic Național? Când au văzut că nu se regăsesc în funcțiile la care râvneau de vicepreședinți, au plecat, acoperindu-se cu valorile pro-occidentale. Doar că vicepreședinții nu i-am propus eu, am trecut la o manieră de democrație internă. Desigur că, în continuare, cei care nu vor împărtăși aceste valori ale PDM nu se vor regăsi în acest partid. Acesta este adevărul”, a precizat Filip.

Andriana Cheptine

Share