Filat și Daul au convenit care e prioritatea absolută la moment

Filat și Daul au convenit care e prioritatea absolută la moment

Președintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat a avut astăzi o discuție telefonică cu Joseph Daul, Președintele Partidului Popular European, care se înscrie în cadrul dialogului permanent stabilit între cei doi lideri.

În timpul discuției au fost evocate subiectele principale ale actualității politice interne, inclusiv în contextul geopolitic regional. În special au fost abordate situația din Găgăuzia după alegerile Bașcanului, pregătirile pentru alegerile locale, inclusiv adoptarea legii privind finanțarea partidelor politice, dar și acțiunile ce vor fi întreprinse pentru asigurarea securității informaționale a țării.

Un alt subiect important al convorbirii l-a constituit concluziile Summitului Partidului Popular European desfășurat pe 19 martie la care, împreună cu cei mai importanți lideri europeni, a participat în numele PLDM, Prim-ministrul Chiril Gaburici. În acest context, Președintele Joseph Daul a reînnoit sprijinul pe care PPE îl acordă Partidului Liberal Democrat din Moldova, unicul reprezentant al Moldovei în cea mai mare familie politică europeană.

Cei doi lideri au convenit că prioritatea absolută trebuie să fie asigurarea coeziunii țării și continuarea reformelor pentru integrarea europeană. Aceste rezultate nu pot fi atinse decît prin reunirea și nu prin divizarea forțelor politice care împărtășesc același obiectiv.

Joseph Daul a menționat că PPE va fi alături de PLDM, ca de altfel așa cum a făcut dintotdeauna, și în timpul apropriatei campanii pentru alegerile locale.

Mihaela Rotari

Share