Filat: PL are șansa istorică să demonstreze că nu funcțiile sunt valorile care îl reprezintă

Filat: PL are șansa istorică să demonstreze că nu funcțiile sunt valorile care îl reprezintă

Partidul Liberal are șansa istorică să demonstreze că nu funcțiile, nu pârghiile sunt valorile care îl reprezintă. O astfel de declarație a fost făcută de liderul PLDM, Vlad Filat.

Într-o postare pe Facebook, politicianul susține că: “Republica Moldova se află într-o situație politică dificilă. Pentru a nu aprofunda această criză, am decis să constituim, împreună cu Partidul Democrat, Alianța Politică pentru o Moldovă Europeană. Nu a fost un pas ușor, a fost o decizie imperativă”.

El a mai spus că acum, sunt în fața unui exercițiu de maximă responsabilitate: instituirea unui guvern pro-european.

“Partidul Liberal are șansa istorică să demonstreze că nu funcțiile, nu pârghiile sunt valorile care îl reprezintă. Astăzi, președintele PL Mihai Ghimpu are șansa să contribuie la continuarea parcursului European. Și de PL depinde dacă vom avea un guvern pro-european condus de Iurie Leancă, sau vom impinge țara în alegeri anticipate. Acum este momentul ca Partidul Liberal să-și demonstreze atașamentul sincer față de valorile asumate”, a mai spus liberal-democratul.

Vlad Filat a făcut un apel la Partidul Liberal să voteze pentru guvernul APME, asigurând astfel continuitatea parcursului European al Republicii Moldova. “Votul Partidului Liberal pentru guvernul APME va crea premisele necesare pentru o colaborare eficientă cu Partidul
Liberal în vederea realizării obiectivelor comune de europenizare a Republicii Moldova”, a subliniat liderul PLDM.

Maria Roșca

Share