Filat: Negocierile pentru formarea majorităţii parlamentare sunt în derulare

Filat: Negocierile pentru formarea majorităţii parlamentare sunt în derulare

Procesul de negocieri pentru formarea majorităţii parlamentare este în derulare. Declarația a fost făcută astăzi, 12 ianuarie, de către preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, care a avut o întrevedere la sediul partidului cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Franţei la Chişinău, Pascal Vagogne.

În cadrul întrevederii, interlocutorii au discutat despre situaţia social-politică din Republica Moldova, securitatea regională şi globală, precum şi despre relaţiile bilaterale dintre cele două ţări.
„Avem nevoie de o majoritate parlamentară stabilă. Trebuie să consolidăm societatea şi să asigurăm o guvernare calitativă pentru ca Republica Moldova să prospere şi să se dezvolte”, a menţionat preşedintele PLDM.

Totodată, Vlad Filat a reiterat mesajul de compasiune şi de solidaritate cu poporul francez, în legătură cu atacul terorist asupra redacţiei săptămânalului Charlie Hebdo.
„Este o dramă a întregii civilizaţii care ne arată că trebuie să fim solidari la nivel internaţional”, a spus Vlad Filat.

Liderul PLDM l-a felicitat pe diplomatul francez cu prilejul începerii activităţii sale în calitate de ambasador al Franţei la Chişinău şi i-a urat mult succes.

La rândul său, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Franţei în Republica Moldova, Pascal Vagogne, a mulţumit preşedintelui PLDM pentru susţinere şi a menţionat că atât Franţa, cât şi Moldova împărtăşesc valorile democraţiei, libertăţii de expresie şi toleranţei.

În alt context, Pascal Vagogne a subliniat că rezultatele alegerilor parlamentare din Republica Moldova demonstrează că majoritatea populaţiei are opţiuni europene şi şi-a exprimat încrederea că, în cel mai scurt timp, ţara va avea o guvernare pro-europeană.

Mihaela Rotari

Share