Filat: Moldovenii aleg să se integreze în Uniunea Europeană, plecând masiv din Republica Moldova

Filat: Moldovenii aleg să se integreze în Uniunea Europeană, plecând masiv din Republica Moldova

Moldovenii aleg să se integreze în Uniunea Europeană, plecând masiv din Republica Moldova. Declarația a fost făcută de Vlad Filat, liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), informează OFICIAL. 

Politicianul, care anterior a prezentat datele recensământului de la Călărași, astăzi a prezentat datele prealabile din Anenii Noi, raion aflat în imediata apropiere a municipiului Chișinău, dar care confirmă procesul dramatic de depopulare al Republici Moldova.

„Dacă populația raionului Anenii Noi, conform datelor recensământului din 2014, era de 78 996 persoane, datele prealabile ale recensământului din 2024 arată o populație de 60 348 persoane, ceea ce reprezintă o scădere cu 18 648 oameni, iar în expresie procentuală cu circa 25%.

Majorarea nesimtiță a salariilor de peste 75 000 de lei ale miniștrilor și deputaților, coruperea politică prin „Satul european”, proiectele electorale de infrastructură, fotografiile cu liderii europeni și nici chiar indemnizațiile de 700 euro pentru copiii diplomaților, nu rezolvă problemele oamenilor. Moldovenii aleg să se integreze în Uniunea Europeană, plecând masiv din Republica Moldova”, a spus Vlad Filat.

Share