Filat a recunoscut: Acest proces a fost mai dificil decât credeam la început

Filat a recunoscut: Acest proces a fost mai dificil decât credeam la început

Președintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat, a recunoscut că nu se aștepta că procesul de numire a noului Executiv va fi atât de îndelungat și de dificil.

“Da, într-adevăr am reușit învestirea unui nou Guvern, deși, trebuie să recunosc, acest proces a fost mai îndelungat și mai dificil decât credeam la început, adică imediat după alegeri. Acum este foarte important ca acest Guvern, noi toți, împreună, să ne mișcăm rapid și să soluționăm toate acele probleme ce s-au acumulat, multe fiind generate de situația de instabilitate politică prin care a trecut Republica Moldova”, a declarat liberal-democratul în cadrul unui interviu pentru MOLDPRES.

La concret, Vlad filat a spus că, acum urmează să se concentreze pe soluționarea problemelor ce țin de politica bugetar-fiscală, bugetul de stat, piața valutară, piața produselor farmaceutice, piața produselor petroliere, situația criminogenă etc. “Trebuie să creăm toate acele condiții necesare, pentru a asigura dezvoltarea economiei și în continuare, astfel încât în rezultat să avem noi locuri de muncă bine plătire, să avem mai mulți bani pentru majorarea salariilor, pensiilor, îndemnizațiilor”,  a afirmat liderul PLDM.

Filat a mai spus că situația e complicată și trebuie să știm să-i facem față. “Nu în ultimul rând, această stabilitate la care am ajuns cu atâta greu este importantă pentru Republica Moldova și în contextul evenimentelor ce au loc în imediata apropiere a frontierelor noastre”, a subliniat el.

Maria Roșca

Share