Expert: Există câteva probleme în legătură cu trimiterea militarilor moldoveni la Moscova

Expert: Există câteva probleme în legătură cu trimiterea militarilor moldoveni la Moscova

Într-un interviu la Europa Liberă, expertul în probleme de securitate, Dumitru Mînzărari, a declarat că există câteva probleme în legătură cu trimiterea militarilor moldoveni la Moscova – „O problemă ține de securitatea publică”, a precizat el, informează OFICIAL.

„Evident, trimitem persoane care lucrează în sistemul administrației publice centrale în unul din cele mai mari focare de coronavirus din lume. Al doilea pericol e de securitate națională, fiindcă dacă militarii ar prinde infecția acolo și ar aduce-o în țară, ar putea infecta, în primul rând, unitatea lor, dar și alte unități care se află pe teritoriul orășelului militar din Chișinău. Și, fiind o unitate care deservește structurile centrale de conducere a Armatei Naționale și a statului Republica Moldova, se creează un pericol că vor fi scoase din funcțiune unități întregi destul de importante”, a spus expertul.

În acest fel, Mînzărari, susține că mai este un pericol de securitate politică – „pentru că s-a decis politic participarea la o activitate care este în detrimentul securității naționale a Republicii Moldova, contribuie la o campanie de propagandă istorică a Federației Ruse care tinde să sprijine retorica Federației Ruse referitoare la al Doilea Război Mondial. Prin asta se creează premise de a pune sub semnul întrebării chiar și independența Republicii Moldova, dacă mergem foarte departe în analize”, a declarat el.

Mihaela Rotari

Share