Excluderea Partidului Șor din cursa electorală și declararea persoaneă non-grată a unui artist rus – solicitarea lui Valeriu Munteanu!

Excluderea Partidului Șor din cursa electorală și declararea persoaneă non-grată a unui artist rus – solicitarea lui Valeriu Munteanu!

Candidatul Partidului Liberal (PL) la funcția de primar general al municipiului Chișinău, Valeriu Munteanu, a susținut o conferință de presă cu privire la excluderea candidatului Partidului Șor din cursa electorală pentru Primăria Chișinăului, informează Oficial.

„Binomul Plahotniuc-Dodon și-au împărțit în mod frățește zilele de 8 și 9 mai, astfel vor avea concerte grandioase. Aceștia i-au solicitat și lui Ilan Șor să organizeze și în data de 12 mai un concert la Chișinău, la 3 zile de la această dată. Acest lucru se întâmplă pentru a valorifica pe deplin aceste zile pentru campania electorală. Toată lumea știe că Iosif Kobzon și Lev Leșcenko sunt cei mai scumpi artiști din Federația Rusă. Avem bănuieli rezonabile că acest fond Miron Șor, utilizează în acest scop bani din afara Republicii Moldova. Trebuie să amintim, pentru organizarea unui concert similar, pentru că s-au utilizat bani din afara Republicii Moldova, a fost exclus un partid, partidul lui Renato Usatîi din cursa electorală”, a precizat acesta.

În același timp, Munteanu a solicitat să fie declarat unul dintre artiștii din Federația Rusă – persoana non-grata. „Având în vedere cele sus enunțate, solicit Guvernului Republicii Moldova să verifice care sunt sursele de finanțare a fundației Miron Șor, cum au ajuns banii și daca există interferențe între acești bani și banii din furtul miliardului. Consideram că este o chestiune extrem de sensibilă. Kobzon este un susținător al separatismului transnistrean. Solicit domnului Plahotniuc și lui Pavel Filip să-l declare pe Iosif Kobzon persoana non-grata”, a conchis acesta.

Mihaela Conovali

Share