Ex-Premierul Tarlev: A conduce o țară nu înseamnă să te lauzi că ești președinte sau prim-ministru sau ministru. Este o responsabilitate foarte mare

Ex-Premierul Tarlev: A conduce o țară nu înseamnă să te lauzi că ești președinte sau prim-ministru sau ministru. Este o responsabilitate foarte mare

Ex-Premierul Vasile Tarlev, candidat desemnat la funcția de Președinte al Republicii Moldova, afirmă că situația în țară e extrem de gravă la capitolul demografie și că Republica Moldova e pe cale de dispariție.

„Nu vreau să sperii pe nimeni, dar Moldova este pe cale să dispară ca stat în toate domeniile. Situația din Moldova este atât de jalnică în economie, în sfera socială, cultură, educație, știință, demografie, cum nu a fost niciodată. Și nu spun asta doar eu, ci și experți, oameni care cunosc situația”, a spus fostul prim-ministru în cadrul emisiunii “VIS A VIS,” moderată de Vasile Neikovchen.

Politicianul a spus că migrația masivă din ultimii ani reprezintă o „catastrofă” pentru țară, mai ales în contextul în care aproximativ un milion de locuitori au părăsit Moldova din 2009 până în 2024. „Dacă autoritățile nu vor lua măsuri drastice și eficiente, vreau să vă spun că Moldova va dispărea ca stat, ca popor, ca națiune, ca și cultură, ca tot”, a precizat el.

Vasile Tarlev a afirmat că autoritățile nu fac nimic pentru a opri criza demografică și a spus că sunt necesare programe de sprijin pentru natalitate, precum și introducerea unui sistem de „mamă-eroină” pentru femeile care nasc doi sau mai mulți copii.

„Fiecare persoană ar trebui să beneficieze de asistență medicală gratuită, îngrijire la domiciliu și multe alte subvenții pentru a asigura sprijin financiar și pentru familiile cu copii”, a propus el.

De asemenea, candidatul la șefia statului a spus că este o crimă să fii la conducerea unei țării și să fii iresponsabil.

„A conduce o țară nu înseamnă să te lauzi că ești președinte sau prim-ministru sau ministru. Este o responsabilitate foarte mare, iar cei care ocupă aceste funcții și nu își asumă această responsabilitate sunt iresponsabili. Eu cred că este o crimă”, a remarcat Vasile Tarlev.

Share