Ex-ministru: Vă rog să nu mă jeliți

Ex-ministru: Vă rog să nu mă jeliți

Ex-ministrul Apărării, Vitalie Marinuță, actualmente membru al Partidului Democrat din Moldova, susține că a aderat la PDM nu pentru a reveni în fotoliul de ministru.

„Vă rog să nu ma jeliți. Cine crede că Marinuță a fost naiv susținînd PD în campanie și a sperat la poziția de Ministru al Apărării chiar nu se pricepe nimic în politică și în relațiile interpersonale. Eu mi-am îndeplinit datoria mea de politician, care 5 ani la rînd am făcut parte din guvernarea țării, care a optat pentru integrarea europeană. Sunt și acum ferm convins că nu am avut dreptul moral de a sta aparte și doar a merge la votare fără a contribui la promovarea formațiunilor pro-europene. Punctum. Nu pentru funcții, nu pentru privilegii post electorale, nu fiindcă îmi este frică de dosare penale”, spune politicianul.

Acesta afirmă că, din start  îi era clar că coaliția postelectorală poate fi făcută ori cu susținerea lui Mihail Fiodorovici, ori cu susținerea lui Vladimir Nicolaevici.

“Ambii cu mari sentimente ”de dragoste” față de mine dar și față de sistemul național de apărare. Și unul și altul la timpul lor au susținut idea lichidării Armatei. La acești doi lideri politici se poate de adăugat încă două personaje cu potențial decizional, care de asemenea nici în ruptul capului nu ar accepta la momentul actual revenirea mea în aceasta funcție”, precizează democratul.

Doina Secrieru

Share