Ex-ministru: Aceasta este noutatea politică a anului care va aduce cu sine schimbări substanțiale

Ex-ministru: Aceasta este noutatea politică a anului care va aduce cu sine schimbări substanțiale

„Locuiesc la Iași de ceva timp. Aici învață fiica mea, Daria. Pe 24 ianuarie o voi îmbrăca în costum național și, împreună cu soția și fiul vom merge la marea sărbătoare. Vreau să cred că evenimentul va deschide inimile tuturor românilor și că vom demonstra că suntem demni de înaintașii noștri. Pe 24 ianuarie, la Iași, liberalii vor demonstra că sunt o importantă forță politică”, scrie, într-o postare pe blogul personal, ex-ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc.

Potrivit lui, „Partidul Liberal debutează în plină forță în anul politic curent, care este unul al alegerilor generale și al schimbării din rădăcină a clasei politice”.

„Politicienii din R.Moldova, cei care au o viziune clară asupra viitorului, desigur, se vor căli în luptele pentru realizarea mărețului ideal al Unirii alături de frații lor. Aceasta este noutatea politică a anului care va aduce cu sine schimbări substanțiale în componența calitativă a eșaloanelor puterii de la Chișinău. Astfel, pe 24 ianuarie, cu începe de la ora 8.00, în Piața Unirii din Iași vom marca Unirea Principatelor Române din 1859. Evenimentul va fi marcat de către unioniştii din România şi R. Moldova în Piaţa Unirii din Iaşi”, scrie fostul ministru.

Iurie Chirinciuc menţionează că „Partidul Liberal care a lansat campania prezidențială a lui Mihai Ghimpu la Iași, va fi, desigur, printre principalii susținători ai evenimentului”.

„Eu nu cred că înalții demnitari de la București vor renunța să participe la acest eveniment. Nu cred că justiția îi va interzice lui Dorin Chirtoacă să participe la sărbătoare. Aici, la acest eveniment vom putea afla cât de serioase sunt perspectivele noastre de a intra cu dreptul în civilizația europeană”, mai afirmă el.

sursa: tribuna.md

Mihaela Rotari

Share