Ex-ministră a Sănătății: Venisem cu prognoza că în decembrie se vor înregistra 39 mii cazuri de COVID19…  Recunosc, am greșit

Ex-ministră a Sănătății: Venisem cu prognoza că în decembrie se vor înregistra 39 mii cazuri de COVID19… Recunosc, am greșit

„Pe 26 noiembrie, în baza indicatorului de multiplicare venisem cu prognoza că dacă guvernul nu va întreprinde nimic, în decembrie se vor înregistra 39 mii cazuri noi de COVID19, iar în ianuarie 2021 – 50 mii. Autoritatea cea mai centrală dintre toate, desigur, iar s-a enervat că atentez la onoarea lor, dar nu a întreprins absolut nimic. Recunosc, am greșit… Nu vor fi atâtea cazuri câte am prognozat. Ci mult mai multe”, comunică fosta ministră a Sănătății, Ala Nemerenco, informează OFICIAL.

„Fiindcă la jumătate de decembrie sunt înregistrate deja 30 mii cazuri (29.965). Deci, în decembrie vor fi nu 39 mii, dar minim 50 mii de cazuri, sau poate mai multe. Și în ianuarie vreo 70 mii. Rezultatele întrec chiar și cele mai sumbre prognoze”, mai spune ex-ministra.

În acest fel, Nemerenco face un apel. „Purtați mască, dragi moldoveni. Purtați mască cu toții și aveți încredere în ce vă spunem noi, medicii. Pe guvern nu mai putem conta, ei nu se pricep la nimica. Contați pe voi, pe medici și pe mască. Aveți grijă mare. Cel mai frumos Crăciun e Crăciunul acasă, în familie, nu pe pat de spital”, a conchis ex-ministra.

Doina Secrieru

Share