Ex-ministră a Sănătății: „Doar atunci lanțul de transmitere va fi rupt și virusul va ceda”

Ex-ministră a Sănătății: „Doar atunci lanțul de transmitere va fi rupt și virusul va ceda”

„Mie nu-mi place să port mască. Ea ne șterge din personalitate, ne ascunde zâmbetul, mimica, ne complică comunicarea, ne crează disconfort fizic. Dar niciodată, niciodată, din moment ce s-a prezentat eficacitatea ei, nu am refuzat să o port. Fiindcă ea mă protejează atât pe mine cât și pe alții” – susține ex-ministra Sănătății, Ala Nemerenco, informează OFICIAL.

„Și atunci mă adresez scepticilor – de ce credeți că încăpațânarea de a nu purta mască sau a o purta incorect va speria și doborâ virusul? Suntem demult pe cont propriu și acesta e unicul colac de salvare. În caz contrar, pregătiți-vă să le purtăm ani și ani de zile. Masca are un impact asemanător vaccinului – dF Și ne vom putea elibera de ele. Probabil există o regulă unică – pentru a te elibera de ceva în viață, trebuie mai întâi să accepți”, adaugă Nemerenco.

„De noi depinde cât de mult ne dorim să trăim așa în continuare, omorând comunicarea, în îmbrățisarea amintirilor despre cât de bine a fost… Sau ne disciplinăm și scăpăm odată și odată și de mască și de COVID. Altora le-a reușit. De ce nouă nu? Sau poate e timpul să punem după colț polițistul bun dacă oamenii noștri se cred mai toți astronauți gata să se arunce cu capul în jos în cosmosul necunoscut?”, a conchis ex-ministra.

Mihaela Rotari

Share