Ex-deputat: „E de apreciat inițiativa de a planta copaci cu fiecare Președinte de țară care ne vizitează. Doar că…”

Ex-deputat: „E de apreciat inițiativa de a planta copaci cu fiecare Președinte de țară care ne vizitează. Doar că…”

„E de apreciat inițiativa de a planta copaci cu fiecare Președinte de țară care ne vizitează. Un mesaj motivațional pentru toți cetățenii. Doar că această inițiativă nu e suficientă pentru a îndeplini promisiunea de a crește suprafața terenurilor
împădurite până la 25%”, susține fostul deputat al Platformei Demnitate și Adevăr, Liviu Vovc.

În același timp, adaugă Vovc, destul de straniu este faptul că în organigrama noului Minister al Mediului nici nu a fost prevăzută o direcție aparte cu privire la păduri.

„Argumentul ministerului că „despre păduri sunt peste jumătate din direcțiile menționate”, nu ține. Când un domeniu nu este prioritar, anume așa procedezi. Spre exemplu, Ministerul Mediului din România are o Direcția aparte – păduri și dezvoltare forestieră. Cel mai dubios lucru este că pe ascuns se organizează concursurile în acest domeniu. Astăzi am aflat din întâmplare că este organizat concurs pentru funcția de director al Agenției Moldsilva și al Inspectoratului pentru Protecția Mediului. Termenul de depunere a actelor e până pe 13-14 octombrie”, mai comunică fostul parlamentar.

Doina Secrieru

 

Share