Ex-deputat: „Dodon este plecat din nou la Moscova. A câta oară în anul acesta? Acest detaliu al activității lui vorbește despre…”

Ex-deputat: „Dodon este plecat din nou la Moscova. A câta oară în anul acesta? Acest detaliu al activității lui vorbește despre…”

„Astăzi președintele Dodon este plecat din nou la Moscova. A câta oară în anul acesta? A câta oară de la începutul mandatului său? Numai acest detaliu al activității lui vorbește despre natura acestui om, despre intențiile lui ca demnitar de stat și activist politic”. Aceasta declară jurnalistul și fostul deputat în Parlamentul Republicii Moldova Valeriu Saharneanu, informează OFICIAL.

„Pe partea cealaltă, în cei trei ani de aflare în funcția de șef al statului, Dodon nu a fost niciodată la București. Niciodată! Nu zicem de Kiev, capitala statului vecin de la est, pe care Dodon, ca și stăpânii lui de la Moscova, aproape că nu-l recunoaște. Dodon nu a fost niciodată la frații lui de sânge, în țara moșilor și strămoșilor lui, în statul care de 30 de ani de zile trimite întruna ajutoare ca să sprijine oamenii din stătulețul peste care Dodon este președinte! Ce e cu acest comportament? De ce Dodon are nevoie să plece întruna la Moscova? Este bolnav? Suferă de insuficiență prezidențială? Are nevoie de… dializă… politică și doar conectarea la aparatele Kremlinului îl revigorează?”, adaugă Saharneanu, într-o postare pe blog.

„Crizele acute de identitate îl arătau pe Dodon ca pe un posedat schizofrenic incurabil. Dar asta a fost până deunăzi. Mai precis, până la 1 decembrie 2019. În acea zi, pe neașteptate, Dodon și-a făcut apariția la recepția organizată de Ambasada României cu prilejul zilei Marii Uniri la care a rostit un speach. Toată lumea prezentă acolo a înmărmurit în așteptarea obișnuitelor vituperații, ieșite ani la rând din gura lui, pe tema statalității moldovenești incompatibile cu românitatea. Nu s-a întâmplat asta. Dodon a zis cu/minte că are „deosebita onoare” să felicite „statul român”, „frații noștri de peste Prut cu această sărbătoare”. Stop! Deci, Dodon are mintea întreagă. Este cu memoria la purtător. Știe cine este, are prezentă conștiința identității lui. A transmite felicitări „statului român, fraților de peste Prut”, înseamnă să recunoști că tu, fratele celor de peste Prut, nu poți fi decât de același sânge, român ca și ei”, comunică jurnalistul.

Prin urmare, Saharneanu mai spune: „Dodon este cazul când proverbul moștenit de veacuri precum că „sângele apă nu se face” reclamă o revizuire de caz: la indivizi posedați de vanitate și lăcomie ca Dodon, el se face ruble, euro și dolari. Ceea ce înseamnă că indivizii aceștia pierd legătura cu neamul din care se trag și devin extrem de periculoși”.

Mihaela Rotari

Share