Ex-deputat, despre implicarea Primarului Ceban în campania lui Dodon: „Lucrurile stau prost de tot”

Ex-deputat, despre implicarea Primarului Ceban în campania lui Dodon: „Lucrurile stau prost de tot”

„Zilele trecute primarul municipiului și-a delegat atribuțiile unui viceprimar, preocupându-se de campania lui Igor Dodon. Formal, lucrurile nu sunt ieșite din comun, dar și este în câmp legal. Doar că, din perspectiva funcției și responsabilității asumate față de cetățeni lucrurile stau prost de tot”, declară fostul deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Iurie Țap, informează OFICIAL. 

„Or, municipiul se confruntă cu probleme serioase, iar timpul curge repede… Dincolo de problemele strategice, soluționarea cărora necesită timp, voi reflecta doar ceea ce se putea face, dacă autoritățile municipale manifestau competență și responsabilitate. Este vorba despre haina municipiului, aspectul acestuia rămânând în contiunuare una deplorabilă, or, mizeria/gunoiul persistă peste tot… Apropos, buzele au fost făcute, dar călcâile au rămas mizerabile… Astfel, străzile Alba-Iulia, L. Deleanu s-au umplut cu grămezi/grămăjoare de frunze care deja s-au transformat în gunoiști, dar și la general, aici persistă mizeria. Anumite segmente ale trotuarelor (aferente Moldtelecomului, benzinăriei Rompetrol) așa și n-au fost curățate de noroi după ultimile ploi (a trecut deja o săptămână), iar o bură de ploaie o să le facă impracticabile. Un exemplu elocvent este terenul din fața blocului 89/4 din str. Alba-Iulia, dar și stația de așteptare a transportului public. De altfel, la parterul blocului se află sediul organizației teritoriale Buiucani a PSRM-ului care sunt foarte activi în campanie, iar mizeria rămâne neobservată… Șirul adreselor unde predomină mizeria/gunoiul poate continua…”, adaugă fostul parlamentar.

Totodată, Țap susține: „Suntem la un an de zile de la înscăunarea actualului primar. Un bilanț preliminar arată mai multe porniri bune, dar și anumite realizări. Doar că, aceasta este infim, față de ceea ce trebuie să facă puterea locală. Cât privește problemele descrise, dar și mizeria ce domină în continuare în majoritatea ariilor municipiului vorbesc despre lipsa unei viziuni/abordări sistemice din partea primarului și consiliului municipal. Preturile prost administrează sectoarele, iar autoritățile municipale practic nu controlează activitatea acestora și serviciilor respective, lipsește colaborarea autorităților cu populația și sectorul privat/agenții economici. Un an de zile este o perioadă mai mult decât suficientă pentru instituirea unui sistem bine pus la punct privind administrarea treburilor publice ale municipiului, în special privind salubrizarea acestuia, or, omul, totuși, este întâlnit după port/haină. Dar, n-a fost să fie…”, comunică ex-deputatul.

„În aceste condiții, demersul primarului general poate fi calificat drept iresponsabilitate, iar acele promisiuni electorale privind un management de calitate, s-au dovedit a fi bule de săpun ce se sparg una câte una… Spre regret, această experiență nereușită pentru municipiu s-ar putea replica la nivel de țară…”, a conchis Iurie Țap.

Doina Secrieru

Share