Ex-deputat, despre Guvernul Chicu: Ședința a devenit elementul sacral al ”preafericitei guvernări”

Ex-deputat, despre Guvernul Chicu: Ședința a devenit elementul sacral al ”preafericitei guvernări”

„Guvernul dlui Dodon, condus facultativ de dl Chicu, din punct de vedere operațional este ”fundamentat” pe ședințe. Foarte multe ședințe. Diferite, matinale, comune, tehnocrate, politice, de alianță fără alianță, solemne, la guvern, la parlament. Oriunde. Ședința a devenit elementul sacral al ”preafericitei guvernări”, care reușește să ”nască” 10 știri, pentru doar o televiziune, cu doar un actor central. Ședința a devenit o realizare în sine, un ”delivery” mai englezește spus”, scrie directorul executiv al Institutului de Iniţiative Strategice, ex-deputatul Vadim Pistrinciuc, informează OFICIAL.

În același timp, el adaugă: „Dar evident scopul suprem al ședinței este să livreze poporului imagini cu Prezidențiabilul, multe cât mai multe, nu contează dacă ajută, dacă irită sau nu, astă e indicatorul final de performanță. Noi am trecut prin faza iritării, ne-am deprins cu ”iluminatele” ședințe”.

„Dar, iată că seriozitatea celui mai stabil element al guvernării Dodon – ședința, a fost zdruncinat: primul ministru a spus clar și răspicat, la ședințele ministerelor vor fi chemați și foștii miniștri. Lăsând gluma la o parte, mi s-a făcut oleacă scârbă, eu totuși credeam un pic în cuvintele și bune despre dl Prim-ministru, dar…. Explic de ce. 1. Credeam că acuzarea de orice nereușită actuală a guvernului a celor care au fost înainte, este totuși o chestie mecanică, nu chiar intenționată. Găselnița cu chematul la ședințe demonstrează că arătatul cu degetul a devenit nu doar o scuză ci o narațiune ideologică a guvernării. Ei cred că asta însăși este o realizare. Trist, semn că o duc tare rău. 2. Și cum ar trebui să arate ședințele de raportare, planificare a ministerelor, cu deputați și politicieni care au fost miniștri, chemați la raport de actualul PM? Asta cum? Poate îi mai scoate la tablă, închide și deschide microfonul, le dă cuvântul, le ia cuvântul – totul sub reflectarea mega obiectivă a celor 7 (sau cate acolo) televiziuni de partid. 3. Asta vine de la prim-ministrul miniștrii căruia au refuzat să se prezinte în parlament să dea răspunsuri pe probleme strategice de țară? Cu miniștri care doar în poze apar (nu toți, dar unii sunt doar portret). Eu chiar sunt curios, unde a mai văzut asta dl. PM când politicienii de opoziție i se prezintă la raport? 4. Ați preluat guvernarea, așa cum ați putut, cu minciună, fiți buni, guvernați!”, mai adaugă Pistrinciuc.

Totodată, fostul deputat vine cu o sugestie. „Iar dacă vreți să vă contraziceți cu cei ce au fost până la voi, sau cei care vor fi după voi, există un instrument corect – dezbaterile, TV, în parlament, pe teren ”neutru”, cu reguli pentru toți, nu pentru dvs. Ah da, cât pe ce să uit dezbaterea nu e ședință… Încă puțin și titlul Guvernul Ședințelor Animate va fi meritat pe deplin”.

Doina Secrieru

Share