Ex-deputat: „Cum poți să ai încredere într-un președinte care în cei patru ani de mandat a demonstrat lipsă de caracter?

Ex-deputat: „Cum poți să ai încredere într-un președinte care în cei patru ani de mandat a demonstrat lipsă de caracter?

„Despre vorbe goale… „Le voi da asigurare cetățenilor că în persoana mea vor găsi încredere, echilibru, caracter și responsabilitate” (Igor Dodon) Sună frumos, dar să vedem cum s-a comportat actualul președinte în mandatul ce-i expiră… Or, soarta i-a acordat șanse să-și demonstreze calitățile pe care le-a invocat recent”, susține fostul deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Iurie Țap, informează OFICIAL.

„Astfel, în condițiile statului capturat, stare oficial atestată și de UE, președintele Igor Dodon, fiind conform Constituției, garantul suveranității, a ezitat să adreseze Parlamentului un mesaj privind acest fenomen care a afectat grav interesele cetățenilor. Cu atât mai mult, că Constituția prevede expres acest lucru: ,,Preşedintele Republicii Moldova adresează Parlamentului mesaje cu privire la principalele probleme ale naţiunii.” Sau captivitatea statului nu era/este o problemă pentru Republica Moldova? Altfel spus, Igor Dodon, tacit a acceptat această stare … Putem oare vorbi despre caracter?!”, adaugă Țap.

Totodată, ex-deputatul declară: „În mandatul de președinte așa și n-a reuși să se întâlnescă cu omologii săi din România și Ucraina, state cu care avem hotare comune, sunt printre principalii parteneri externi, nemaivorbind despre statutul României din perspectiva UE și rădăcinile istorice care ne leagă, dar și interesele noastre în Ucraina… Și mai mult – prin declarațiile negândite a tensionat relațiile cu România și Ucraina. În acelaș timp, a făcut zeci de vizite în statele fostei urss… Este o atare atitudine confirmarea echilibrului?! În calitate de șef al statului, a trecut cu vederea încălcarea gravă a drepturilor și libertăților fundamentale ale omului în cazul profesorilor de la rețeaua de licee „Orizont”, or, prin indiferența manifestată (dezinteresată oare?!) a acoperit această crimă odioasă, Republica Moldova fiind condamnată la CEDO… Indiferența nu are nimic comun cu responsabilitatea! În concluzie: cum poți să ai încredere într-un președinte care în cei patru ani de mandat a demonstrat iresponsabilitate totală și lipsă de caracter?!!”, a conchis fostul parlamentar.

Doina Secrieru

Share