Ex-deputat: Ceea ce se întâmplă în Chișinău, lasă mult de dorit…

Ex-deputat: Ceea ce se întâmplă în Chișinău, lasă mult de dorit…

Fostul deputat în Parlamentul Republicii Moldova, dar și fostul primar al orașului Florești, Iurie Țap, în cadrul unei postări pe o rețea socială, susține că, în condițiile municipiului Chișinău – cu primar, patru viceprimari, structura primăriei, preturile – „problemele sunt simplu de rezolvat”, informează OFICIAL.

„Au trecut bătăliile electorale. Avem autorități locale alese, care trebuie să se îngrijească de treburile publice locale. Evident, a trecut puțin timp pentru a face concluzii generale. Doar că, ceea ce se întâmplă în Chișinău, lasă mult de dorit… Pentru conformitate: realizarea proiectelor de anvergură, la sigur, necesită timp. Dar, să ai grijă de „haina orașului”, simplu spus, să mături și să strângi gunoiul este un lucru elementar. La fel, pregătirea orașulului pentru sărbătorile de iarnă este un lucru simplu/obișnuit. În condițiile Chișinăului, cu primar general și patru viceprimari, primărie (structura funcțională care asistă primarul în realizarea atribuțiilor acestuia), dar și cu preturile sectoarelor, problemele invocate sunt simplu de rezolvat. Trebuie doar să fii un bun gospodar/manager…”, scrie Iurie Țap.

Totodată, el adaugă: „De altfel, o spun ca fost primar, care cunosc bine problemele invocate. În acest sens, starea de lucruri atestată privind problemele salubrizării orașului, pregatirii urbei pentru sărbătorile de iarna vine să confirme o atitudine (I)responsabilă a autorităților municipiului: consiliu și primar general. Dincolo de multe argumente/motive care ar putea să le invoce cei vizați, vreau s-o spun tranșant: nu există nicio scuză! Or, a conduce, din perspectiva doctrinară, înseamnă a organiza, controla, dar și a prevedea… În altă ordine de idei, este vorba despre prioritizarea problemelor”, mai spune Iurie Țap.

„Deplasările la Moscova, București, Kiev, altele, sunt importante, doar că, înainte de toate, primarul general, cel care are calitatea de administrator/manager trebuie să-i pună pe toți la treabă… În caz contrar, promisiunile electorale, chiar dacă au fost bine împachetate/fardate în campania electorală, vor scoate la iveală adevăratul conținut al așa pretinșilor administratori/manageri cu studii în Europa, Moscova… În egală masură pretențiile sunt către fracțiunile consiliului municipal: este timpul când vorbele/promisiunile electorale trebuie transpuse în viață/realitate…”, a conchis Țap.

Mihaela Rotari

Share