Ex-deputat: Avaria de la Termoelectrica afectează direct securitatea energetică a statului

Ex-deputat: Avaria de la Termoelectrica afectează direct securitatea energetică a statului

Și totuși, „nu știu ce nu avem, dar ar fi fost bine sa fie”. Avaria de la Termoelectrica afectează direct securitatea energetică a statului. Iar în contextul bombardamentelor de ieri, înțelegem cât de importante sunt volumele de energie electrică produse local. Declarațiile au fost făcute de Liviu Vovc, secretar general al Platformei DA, informează OFICIAL. 

Potrivit spuselor sale, generatorul defectat ar fi putut acum să ne asigure 15% din necesarul de energie. Poate că e puțin, dar ar fi de mare folos dacă iarăși vom avea probleme cu importul energiei electrice din România.

„În același timp, în loc să producem local, noi procurăm acest volum de 80MWh din România. Din punct de vedere financiar, această defecțiune ne bate la buzunar în fiecare zi cu aproximativ 7 milioane de lei. Puteți calcula singuri pierderile deja suportate din 11 noiembrie până în prezent.

La aproape două săptămâni de la avarie, noi nu avem nicio claritate despre defecțiune, când va fi remediată problema, cine va suporta costul reparației și pierderile suportate. Pentru a avea răspuns la aceste întrebări deja trebuia instituită o comisie guvernamentală cu atragerea experților europeni.

Dar cel mai important, în contextul stării de urgență în sectorul energetic, trebuie întreprinse acțiuni cât mai rapide pentru reparația blocului energetic”, a menționat el.

Fostul deputat și-a exprimat speranța că după ședința de astăzi a Consiliului Suprem de Securitate să se anunțe soluțiile și pașii care vor fi întreprinși pentru a remedia cât mai rapid această problemă.

Share