Ex-candidat: Scrutinul a fost deja fraudat, nu avem motive să mergem la vot

Ex-candidat: Scrutinul a fost deja fraudat, nu avem motive să mergem la vot

Fosta candidata la funcția de președinte al RM, Inna Popenco, din partea Partidului Șor, susține că excluderea sa din cursă „este opera actualei puteri, care vrea să-și protejeze candidații oficiali și pe cei mascați”.

Potrivit Innei Popenco, guvernarea s-a speriat de creșterea sa în sondaje. „M-au scos din cursă pentru că au văzut ce am văzut și eu în sondaje – luăm voturi și de pe dreapta, inclusiv din electoratul protejaților puterii și a americanilor. Asta i-a speriat și au recurs la gesturi disperate”, a adăugat ea.

Popenco susține că alegerile acestea nu au legitimitate, iar faptul că „ambasadele tac la acțiunea ilegală a CEC-ului îi confirmă înțelegerile subterane pe care puterea le are cu ei”.

Ex-candidata a lansat și un apel către locuitorii Orheiului.

„Eu am fost susținută de orheienii mei să candidez. Orheienii mei nu merită această bătaie de joc și eu le cer să boicotăm, împreună, alegerile, sa arătăm întregii țări că Orheiul nu votează, nu participă la acest spectacol ridicol. Vă îndemn să le arătăm celor de la Chișinău că, chiar dacă au în mâini toată puterea, nu au și demnitatea noastră, nu ne pot folosi ca pe niște mașini de vot să le legitimăm lor alegerile. Scrutinul a fost deja fraudat, el nu mai este legitim, deci, nu avem motive să mergem la vot. După alegeri, veți vedea câtă dreptate am avut, veți vedea care au fost jocurile făcute în subteran încă de la declanșarea înregistrării candidaților și vă veți bucura ca nu ați participat măcar la vot”, a mai spus ea.

 

Doina Secrieru

Share