Ex-Ambasadorul Turciei: Reconstrucția Președinției RM este o donație a poporului turc pentru moldoveni

Ex-Ambasadorul Turciei: Reconstrucția Președinției RM este o donație a poporului turc pentru moldoveni

Președintele R. Moldova, Igor Dodon, împreună cu ex-Ambasadorul Turciei în Moldova, Hulusi Kilic, au dat startul lucrărilor de reparație a sediului Președinției, transmite Oficial.

Lucrările se preconizează a fi finalizate în luna iulie, dar inaugurarea sediului va avea loc de Ziua Independenței.

Președintele RM, Igor Dodon, a amintit că, imediat ce a fost ales șef al statului, a promis că va repara clădirea Președinției.

„Astăzi anunțăm oficial începerea reparației. Au trecut nouă ani de când a fost devastată, și nimeni din conducere nu a putut iniția procedura de reabilitare. Președinția este un simbol al statului, al statalității. Turcia a răspuns solicitărilor noastre și s-a oferit să acopere integral cheltuielile pentru reparație, cât și pentru mobilă. Procedurile au fost legale, inițiate de Guvernul Turciei prin intermediul Agenției TIKA care activează de mai mulți ani în țară și a implementat mai multe proiecte. Preconizăm și sperăm că lucrările se vor finaliza în august. Îl invit pe domnul Președinte al Turciei, Erdogan, pentru a inaugura această clădire la 27 august, de Ziua Independenței”, a spus Igor Dodon.

La rândul său, ex-Ambasadorul Turciei în Moldova, Hulusi Kilic, a spus că Președintele Turciei a promis că va ajuta la reparația clădirii și s-a ținut de cuvânt.

„Noi ne așteptăm ca lucrările să fie finisate în iulie. Am depus eforturi mari și am avut multe întrevederi pentru a începe proiectul. După finisarea lucrărilor, această clădire va fi mai frumoasă, un simbol al statului. Toți spun că facem proiecte doar la Comrat, dar astăzi dăm startul unui proiect în Chișinău. Toate proiectele realizate de Turcia în Moldova le vedem ca pe o donație a poporului turc pentru moldoveni”, a spus ex-Ambasadorul.

Amintim că, clădirea Președinției a fost devastată în urma protestelor din aprilie 2009.

Doina Secrieru

Share