Evghenia Guțul a convenit să dezvolte cooperarea cu regiunea Krasnodar

Evghenia Guțul a convenit să dezvolte cooperarea cu regiunea Krasnodar

Găgăuzia și regiunea Krasnodar și-au reafirmat interesul de a extinde cooperarea economică, socială și culturală. Acest lucru a fost anunțat în cadrul unei întrevederi a bașcanului Găgăuziei, Evghenia Guțul, cu prim-viceguvernatorul Kubanului, Igor Galasi și viceguvernatorul Kubanului, Alexander Ruppel.

„Producătorii noștri agricoli se confruntă cu dificultăți serioase după pierderea parțială a pieței rusești. Ni s-a promis că vom putea realiza produse în Europa, dar totul s-a dovedit a nu fi atât de simplu. Suntem în continuare interesați de cooperarea cu regiunile rusești”, a declarat Evghenia Guțul.

Regiunea Krasnodar este una dintre cele mai mari din Rusia, unde locuiesc aproximativ 7 milioane de persoane. Piața din Kuban este apropiată de cea din Moscova în ceea ce privește puterea de cumpărare. Intrarea pe această piață este o mare oportunitate pentru antreprenorii găgăuzi de a-și vinde produsele. În cadrul reuniunii, părțile au convenit să înființeze un grup de lucru pentru a elabora textul acordului și o foaie de parcurs.

„În viitorul apropiat, propun să elaborăm și să semnăm un nou acord între autonomie și Krasnodarskii Krai. De asemenea, vom crea împreună un plan de activități specifice. Toate acestea le facem de dragul oamenilor, pentru ca ei să vadă rezultatele concrete ale cooperării noastre”, – a declarat Igor Galasi.

Părțile au subliniat, de asemenea, necesitatea unei comunicări mai active între tinerii din regiunea Krasnodar și Găgăuzia. Ei au convenit că festivalul de la Soci este o platformă excelentă pentru ca tinerii să se cunoască și să interacționeze în viitor. În plus, Evghenia Guțul a invitat studenții și absolvenții universităților din Kuban – viitori profesori de limba rusă – să facă practica în școlile din Găgăuzia. Această propunere a fost, de asemenea, acceptată.

Share