Europarlamentar: Uniunea Europeană a înțeles că trebuie să spună lucrurilor pe nume

Europarlamentar: Uniunea Europeană a înțeles că trebuie să spună lucrurilor pe nume

„Această rezoluție ajută foarte mult cetățenii Republicii Moldova. Această rezoluție spune lucrurilor pe nume. Este pentru prima dată în ultimii doi-trei ani când lucrurile sunt evaluate foarte clar, fără perdea și fără speranța că, dacă unui Guvern care nu-și îndeplinește angajamentele îi cânți în strună, poate se va îndrepta”. Despre aceasta a comunicat europarlamentarul Siegfried Mureșan, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, după ce Parlamentul European a condamnat decizia de invalidare a alegerilor pentru primăria de la Chișinău.

„Uniunea Europeană a înțeles că trebuie să spună lucrurilor pe nume, că în relația cu oamenii politici care nu își îndeplinesc angajamentele, există o singură soluție: fermitatea. De aceea consider că această rezoluție este corectă și deciziile pe care le descrie sunt juste și sunt, de altfel, chiar în concordanță cu ceea ce cetățenii Republicii Moldova așteaptă: așteaptă ca Guvernul să-și facă temele, să guverneze țara mai bine. Și atâta timp cât lucrurile acestea nu se întâmplă, poziția instituțiilor Uniunii Europene nu poate fi decât una fermă, dură, tranșantă”, a mai declarat el.

În același timp, el a comunicat unele condiții „la care investitorii se uită înainte să investească într-un stat”.

„Democrația, alegerile libere și statul de drept sunt condiții esențiale la care investitorii se uită înainte să investească într-un stat. Înainte să-ți pui banii, milioanele de euro într-un stat, te uiți dacă legea domnește, dacă poți avea încredere în justițiari în statul respectiv, dacă mai există democrație, dacă regulile sunt respectate. Și dacă nu e cazul atunci, te gândești de trei ori înainte de a investi”, a conchis Mureșan.

Mihaela Rotari

Share