Eurodeputat: Republica Moldova a primit mai mulți refugiați ucraineni raportat la populație decât orice țară a Uniunii Europene

Eurodeputat: Republica Moldova a primit mai mulți refugiați ucraineni raportat la populație decât orice țară a Uniunii Europene

Efortul depus de Republica Moldova pentru ajutorarea refugiaților ucraineni este foarte important pentru România și pentru întreaga Uniune Europeană. Declarația aparține eurodeputatului, Siegfried Mureșan, președintele Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu țara noastră, transmite OFICIAL.

„Republica Moldova a primit mai mulți refugiați ucraineni raportat la populație decât orice țară a Uniunii Europene. Refugiații din Ucraina reprezintă acum 4% din populația Republicii Moldova, iar 13% din copiii aflați acum în Moldova sunt refugiați. Acești oameni au nevoie de apă, hrană, adăpost și acces la servicii de sănătate. Copiii au nevoie de acces la educație. Dar pentru a gestiona în continuare această criză a refugiaților, Moldova are nevoie urgentă de sprijin suplimentar din partea Uniunii Europene.”, a declarat eurodeputatul.

Potrivit spuselor sale, în această săptămână va fi adoptată o asistență macrofinanciară de 150 de milioane de euro pentru țara noastră.

„Împreună cu ministrul Afacerilor Externe din Republica Moldova, Nicu Popescu, lucrăm la noi modalități prin care Uniunea Europeană să sprijine Republica Moldova”, a subliniat Siegfried Mureșan.

Doina Buruiană

Share