Eugeniu Nichiforciuc: Fascismul este trecutul, iar o Europă unită, puternică, prosperă – viitorul!

Eugeniu Nichiforciuc: Fascismul este trecutul, iar o Europă unită, puternică, prosperă – viitorul!

Eugeniu Nichiforciuc, președintele Mișcării Respect Moldova, a adresat cetățenilor „sincere felicitări cu ocazia Zilei de 9 Mai, care a fost, este și va fi și de acum încolo o dată sfântă pentru noi toți”, informează OFICIAL. 

„Știu că unii dintre dvs. sărbătoresc astăzi Ziua Victoriei asupra fascismului, alții – Ziua Europei, iar a treia categorie – ambele zile menționate. Mai știu și că unii încearcă să folosească ziua de 9 Mai pentru să ne dezbine, divizeze în două tabere diferite și să ne impună o confruntare, care chiar nu trebuie admisă.

9 Mai este ziua care trebuie să ne unească, dar nu să ne dezbine, și acest scop este ușor de realizat. Trebuie doar să avem capacitatea să punem lucrurile la locul lor. Pe 9 Mai am scăpat de fascism, care era o amenințare reală la adresa democrației și libertății. Și nu e deloc întâmplător că ulterior s-a decis ca anume pe 9 Mai să fie marcată Ziua Europei.

Fascismul este trecutul, iar o Europă unită, puternică, prosperă – viitorul! De aceea, în această zi trebuie să ne bucurăm că, grație sacrificiului vrednicilor noștri înaintași, am scăpat de fascism, iar noi, la rândul nostru, avem o datorie sfântă – să ne mișcăm cu viteza maximă posibilă spre Europa, pentru a asigura urmașilor noștri un viitor demn și prosper.

Încă o dată, sincere felicitări cu ocazia Zilei de 9 Mai și, fiți siguri de faptul că, acel ce-și cinstește trecutul, are în față un mare viitor!”, a spus politicianul.

Share