Eugen Doga: „Dacă aş fi politician, poate aş spune altfel, dar ca artist eu numai aşa înţeleg lucrurile”

Eugen Doga: „Dacă aş fi politician, poate aş spune altfel, dar ca artist eu numai aşa înţeleg lucrurile”

„Nu-mi schimb programul în dependenţă de viaţa politică. Peste tot şi întotdeauna am acelaşi mesaj: bunătatea, frumuseţea şi dragostea pentru sine, în primul rând. Întotdeauna s-a vrut să trăim pentru generaţiile viitoare, de parcă vin generaţii de impotenţi”, comunică compozitorul Eugen Doga. 

Maestrul spune că generaţiile viitoare vor trăi în alte condiţii, cu altă mentalitate, cu altă cultură, cu compozitorii lor.

„Mesajul meu e pentru bunătate, frumuseţe şi dragoste faţă de sine, de părinţi, de prietenii devotaţi şi de pământul pe care trăim. Dacă nu te iubeşti pe sine, atunci ce fel de dragoste vei trimite altora? Dacă iubeşti această viaţă, şi mesajul tău va fi primit cu dragoste. Toate acestea trebuie să fie combinate cu muncă asiduă, căci munca este singura soluţie care ne permite să menţinem dragostea pentru părinţi, pentru cei apropiaţi şi iubiţi, să avem o viaţă decentă şi să contribuim la prosperarea ţării – a ţării spirituale, care este spaţiul unde există un spirit comun de înţelegere artistică”, notează Doga.

„Dacă aş fi politician, poate aş spune altfel, dar, ca artist, eu numai aşa înţeleg lucrurile. Întotdeauna am repetat: iubiţi-vă părinţii şi fiţi fericiţi, pentru că aveţi posibilitatea de a spune cuvântul „mamă” într-o perioadă foarte limitată de timp”, a conchis Eugen Doga.

Doina Secrieru

Share