Este interesat Chiril Gaburici de funcţia de Primar al capitalei? Vezi ce spune fostul Premier!

Este interesat Chiril Gaburici de funcţia de Primar al capitalei? Vezi ce spune fostul Premier!

Chiril Gaburici, fostul Prim-ministru al Republicii Moldova, contactat de www.oficial.md, a dezvăluit mai multe detalii cu privire la numirea sa în funcția de Prim-ministru, dar și a vorbit despre o posibilă revenire pe arena politică din Republica Moldova.

Chiril Gaburici a declarat că în 2015, când a devenit Premier, „nu avea în plan să intre pe arena politică”.
„Am spus de multe ori până acum că nici atunci când mi s-a propus funcția de Prim-ministru al Republicii Moldova nu avusesem planuri să intru pe arena politică. Eu am gândit și condus afaceri, mi-a plăcut să construiesc de la zero sau să fac strategii de dezvoltare. Îmi place să știu că pot aduce valoare proiectelor în care mă implic, ceea ce fac și până în prezent. Am acceptat funcția, pentru că mi-am dorit să aduc propria contribuție și cred și în continuare că putem face lucruri frumoase pentru țara în care ne-am născut și pentru populația ei”, a precizat fostul Prim-ministru al RM.

Totodată, Gaburici a venit cu precizări în cazul discuțiilor din ultima perioadă, precum că ar fi tentat să ocupe fotoliul de Primar al Chișinăului.

„Nu am avut astfel de gânduri. Nu m-au interesat și nu mă interesează fotolii sau funcții. Îmi doresc să fac ceea ce îmi aduce satisfacție profesională, la ce mă pricep cel mai bine, pentru oamenii din jurul meu, oraș și țară. Am făcut asta, indiferent unde m-am aflat și ce poziții am ocupat și îmi doresc să muncesc și în continuare. Planurile mele mari au fost tot timpul aceleași: tot timpul mi-a plăcut să muncesc, să construiesc și să las urme frumoase”, a conchis el.

Mihaela Conovali

Share