Eremei Priseajniuc părăsește PSDE

Eremei Priseajniuc părăsește PSDE

Vicepreședintele Partidului Social Democrat European, Eremei Priseajniuc, a declarat că se retrage din acestă funcție, din organele de conducere a partidului și din partid, informează OFICIAL.

El spune că procesul de desemnare a candidatului pentru alegerile prezidențiale a fost grav compromis.

„În calitate de vicepreședinte al Partidului Social Democrat European, am fost întotdeauna dedicat valorilor noastre europene și integrității morale care trebuie să definească orice acțiune politică. Alături de echipă, am luptat cu determinare pentru a redobândi încrederea societății, a partenerilor externi și a consolida imaginea partidului ca un partid proeuropean autentic. Munca noastră nu a fost una ușoară, dar am fost alături de colegii care, la fel ca mine, au fost dedicați acestei cauze, fără interese ascunse, chiar și în cele mai grele momente.

Am participat astăzi la Consiliul Politic Național pentru a demonstra că sunt dedicat valorilor noastre, chiar și atunci când situația devine dificilă.

Din păcate, procesul de desemnare a candidatului pentru alegerile prezidențiale a fost grav compromis. În cadrul ședinței Consiliului Politic Național al PSDE, contrar procedurii legale, în lipsa cvorumului și cu abateri grave de la lege, a fost votat un candidat din afara partidului. Mai mult decât atât, nu s-a permis luarea de cuvânt membrilor care au dorit să se exprime, nici a mea în calitate de vicepreședinte al partidului, ceea ce evidențiază tendințele dictatoriale care au început să se manifeste în rândul conducerii PSDE. Mă disociez de conducerea actuală a partidului și de decizia de a numi un candidat din afara partidului, o decizie care, cred, pune în pericol parcursul nostru european și valorile pentru care am luptat”, spune Priseajniuc.

Astfel, el a anunțat că părăsește partidul.

„Este o decizie responsabilă și necesară pentru a proteja valorile în care cred. Mulțumesc colegilor și tuturor celor care au fost alături de mine în acest drum, cei care s-au condus de aceleași principii și au muncit cu dăruire pentru a păstra Partidul Social Democrat European pe un curs european autentic. Împreună, am demonstrat că dedicarea și integritatea pot duce la rezultate remarcabile, chiar și în fața celor mai mari provocări”, a mai spus Priseajniuc.

Share