El e consilierul de taină al lui Iurie Leancă!

El e consilierul de taină al lui Iurie Leancă!

Ex-Premierul Iurie Leancă, care a anunţat că în curând va lansa propriul proiect politic, e consiliat de un fost consilier al lui Vlad Filat şi Vlad Plahotniuc.

Surse care au solicitat anonimatul au precizat pentru www.oficial.md că, e vorba de Dan Diviricean, un cetăţean român, care a activat în Guvernul Năstase şi care de câţiva ani activează în Republica Moldova ca şi consilier politic.

În 2010 şi 2011 el l-a consiliat pe Vlad Filat, pe atunci Prim-ministru al Republicii Moldova. De notat că anume în acea perioadă relaţiile dintre Vlad Filat şi Vlad Plahotniuc s-au acutizat la maximum, cei doi politicieni fiind într-o confruntare permanentă.

Ulterior, Dan Diviricean l-a consiliat pe Vlad Plahotniuc, fiind surprins în unele poze chiar însoţindu-l pe politician la o presupusă reşedinţă a sa peste hotare.

O perioadă el l-a consiliat şi pe Mihai Godea, fiind, totodată, şi consilier al lui Vlad Plahotniuc.

De asemenea, un timp el a activat dublu, consiliindu-l şi pe Vlad Plahotniuc, dar şi pe Iurie Leancă. Anume în această perioadă relaţiile dintre Vlad Filat şi Iurie Leancă au devenit extrem de tensionate.

Potrivit surselor, Dan Diviricean a încercat să-l convingă pe Iurie Leancă să plece din PLDM în ajunul alegerilor parlamentare din noiembrie 2014.

Cu alte detalii despre Dan Diviricean vom reveni pe parcurs.

Doina Secrieru

Share